Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så blir du som chef bättre på kommunikation

Chefer anser att de lägger 40 procent av sin arbetstid på återkoppling. Men mätningar visar att de i själva verket lägger 0–2 procent av sin arbetstid på kommunikation, enligt en ny bok.

Hur man pratar med sina medarbetare och förankrar beslut, visioner och nyheter är något som både nya och gamla chefer brottas med. En ny bok av Pär Lager tipsar om hur du som ledare kan bli bättre på att kommunicera med dina medarbetare.

Läs också: Hur får jag medarbetarna att lyssna?

Pär Lager är tidigare vd för reklam- och kommunikationsskolan Berghs. Han har själv jobbat som ledare och föreläsare inom kommunikation.

Pär Lager.

– Det finns mycket forskning kring ledarskap och kommunikation. Jag får ofta frågan om jag kan ge fördjupande förklaringar till det jag berättar om på mina föreläsningar. Där har det inte funnits tid, men i boken finns djupare förklaringar.

Han lyfter i sin bok Kommunikativt ledarskap i praktiken frågan om hur du som chef kan bli bättre på att just kommunicera med dina medarbetare.

För att hitta en bra balans mellan småputtrigt och informativt menar Pär Lager att man måste vara extremt välstrukturerad.

Läs också: Tala inför grupp som ett proffs

– Du måste kunna kombinera planerade, strukturerade feedbacksejourer med trevligt och småputtrigt snack vid kaffeautomaten. Chefen måste fråga medarbetarna hur de vill kommunicera och aldrig använda bara en enda kanal. Kommunikation sker på mottagarens villkor.

Men med ökad kommunikation finns risken för tomt prat. Pär Lager höjer ett varningens finger för att prata om luddiga visioner och floskler.

– Det går inte att kommunicera på rätt sätt om man inte har något äkta att säga. Ledaren måste förstå vad som skapar framgång på arbetsplatsen, konkretisera visionen för varje enskild medarbetare och se vilka aktiviteter och kompetenser som gör nytta för arbetsplatsen. Klarar du det så är det ett kommunikativt ledarskap.

Läs också: Erik Modig – Så överlever du kommunikationsstressen

Så blir du mer kommunikativ i ditt ledarskap:

  •  Planera och analysera vad för slags kommunikation som behövs på din arbetsplats. Se till att lägga in det i kalendern så att det kommer naturligt i vardagen. Annars är risken att det rinner ut i sanden, för att det saknas just tid.
  •  Ta hjälp av de verktyg och tips som finns på hur du kan jobba kommunikativt på din arbetsplats och hur du kan implementera detta.
  •  Våga utvärdera hur du är som ledare. Vad har -lyckats, vad har inte lyckats? Ledarskap är trial and error, förändra och våga ta bort det du inte gör bra.
  •  Förklara alltid varför ett beslut fattats, inte bara hur och när så får du med folk på tåget.
  •  Utgå från dina medarbetare och släpp garden som chef.
  •  Fråga alltid när och hur medarbetare trivs bäst att kommunicera, i vilken kanal och i vilket sammanhang?
  •  Ha bra möten, där exempelvis en presentation på film innan mötet kan förbereda medarbetarna så att du inte behöver lägga halva mötestiden på att förklara bakgrund.
  •  Använd exempelvis en mentometer via mobiltelefonen vid omröstningar.
    Det för att alla ska våga rösta eftersom en av fyra är rädd för att prata inför folk.

Kommunikativt ledarskap i praktiken av Pär Lager (Gothia fortbildning)

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se