Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

PwC säljer del av verksamheten

Konsultfirman PwC säljer verksamheten inom Business Services för att den fristående enheten ska få fria tyglar att växa.  – Det var viktigt för oss att hitta en köpare med rätt ambitioner, kompetenser och finansiella muskler, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sweden.

PwC säljer den fristående enheten Business Service. Målet är att fokusera på revision och rådgivning för små och medelstora företag. Köpare är den europeiska private equity-firman IK Investment Partners. Enligt PwC innebär det att man nu fokuserar arbetet och gör en storsatsning på revisions- och rådgivningsverksamheten inom segmentet för små och medelstora företag.

Läs också: 2500 nya jobb på revisionsbyråerna i år

– Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår verksamhet inom revision, skatt och rådgivning och vi kommer att göra en storsatsning i segmentet för små- och medelstora företag. För dessa kunder kommer vi nu kunna erbjuda en mycket bredare portfölj av våra kärntjänster, säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige.

PwC genomförde en storsatsning på Business Services för fem år sedan ungefär, och området har drivits som en egen enhet inom PwC. Under förra året omsatte enheten drygt 950 miljoner kronor och har haft en tillväxt på närmare åtta procent årligen de senaste åren.

Läs också: Pessimism hos små revisionsföretag

– Vår passion är att hjälpa svenska små och medelstora företag att växa genom att låta dem fokusera enbart på sin kärnverksamhet. Att vi nu delar oss från PwC innebär att vi kommer kunna erbjuda en bredare palett av tjänster till fler företag, något som vi på grund av regler var förhindrade att göra tidigare, säger Magnus Eriksson, som blir vd för den nya verksamheten, i en kommentar om försäljningen.

Affären ska, om den godkänns, vara genomförd vid halvårsskiftet och Business Services kommer då att drivas under nytt varumärke i ett separat bolag.

Läs också: Han granskar global skatteplanering

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se