Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Två kostymklädda unga män och en ung kvinna blev vinnarna i SM i Ekonomi 2020
Vinnarlaget i SM i Ekonomi, från vänster Isa Lenholm,Thea Njuyen och Dawid Nizialek.

Olika styrkor gav vinst i SM i ekonomi 2020

"Jag tror att vi lyckades på grund av olika styrkor", säger lagkaptenen Isa Lenholm, som tillsammans med Thea Njuyen och Dawid Nizialek blev det vinnande laget i årets SM i Ekonomi. Vinnarlaget studerar vid Linköpings Universitet och delar på 45 000 kronor.

Finalen i SM i ekonomi blev en helt digital affär, till skillnad från tidigare tävlingar. Men vinnarlaget var lika glada för det och tog hem segern efter en tuff final. Det vinnande laget bestod av Isak Lenholm, Thea Nguyen och Dawid Nizialek.

Grattis till segern, Isak Lenholm, hur känns det?

— Tack så hemskt mycket! Det känns väldigt kul och vi är alla väldigt positivt överraskade över att det gick så bra som det gick.

Vinnarna i SM i ekonomi 2019

Hur upplevde ni att tävla digitalt?

— Tidigare år så har man åkt iväg för att träffa alla deltagande över en helg fullt av sittningar och aktiviteter, där finalen dessutom görs på scen inför publik. Upplägget rent akademiskt var snarlikt, enligt vår uppfattning, de tidigare årens. Arrangörerna skötte däremot detta suveränt.

Varför lyckades ni?

— Jag tror att vi lyckades så bra på grund av olika styrkor. Vi täckte tillsammans in det mesta av det vi lärt oss under dessa tre år. Thea studerar nationalekonomi och jag och Dawid företagsekonomi, men med väldigt varierande intressen. Förutom det så har vi alla tagit universitetsstudierna väldigt seriöst redan från start.

Misstro och dålig förankring kan sänka samarbeten

Hur uppfattade ni svårighetsgraden?

— Egentligen skulle jag inte säga att någon fråga var svårare än någon annan då det mest beror på var din kunskapsbas är starkast!
Kollar man däremot från vårt perspektiv så var defintivt frågan om fysiokraterna svårast och enklast diverse redovisningsfrågor!

Vad är poängen att tävla i ekonomi?

— Att tävla i SM i ekonomi ger dig en stor möjlighet att visa vad du går för i något som du är duktig på, trots att det inte är en sport!
Det är dessutom en bra merit och arbetsgivare som jag pratat med har defintivt varit intresserade av att man ställt upp då detta från deras ögon möjligtvis visar på ett genuint intresse för det du pluggar – ekonomi.

Nu väntar Nordiska Mästerskapen i ekonomi, vad har ni för förväntningar?

— Om Nordiska Mästerskapen blir av så är vi alla överens om att det kommer bli otroligt tufft,  men kul!

Bra möten skapar engagemang


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se