Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ökade förutsättningar för hemarbete

Coronakrisen har lett till ett genombrott för distans­arbete på bred front. – Att kunna arbeta hemifrån underlättar för många, men innebär samtidigt en arbetsmiljömässig utmaning, både fysiskt och psykiskt, säger Lisa Lorentzon som är ordförande i Akademikerföreningen på Scania.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Hon menar att de senaste månadernas distans­arbete har förenklats av att det är många som har varit i samma situation. 

– De digitala mötena till exempel, har blivit betydligt effektivare och fått mycket bättre kvalitet. Tidigare var det kanske en person som var med på ett möte digitalt, medan övriga satt samlade i ett fysiskt rum. Då var risken stor att den som var med på länk glömdes bort, inte gavs utrymme och hade svårt att hänga med i diskussionerna. Nu när alla är med på länk blir det mer jämlikt och fungerar bättre. Att vi utvecklar vår digitala arbetsmiljö är en positiv effekt av pandemin. Nya och effektivare arbetssätt har vuxit fram. 

Mål istället för process när ledarskapet sker på distans

Hon tror att intresset för att arbeta på distans kommer att öka. 

– Kanske kommer vi i framtiden välja arbetsgivare utifrån hur flexibla de är på den här punkten. Många har under de senaste månaderna hittat en helt annan balans i livet genom att arbeta hemma, och den vill många behålla. . 

Färre förkylningar – men ökad annan ohälsa i coronans spår

Coronans påverkan på arbetslivet

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Svårt att motivera och leda när jobbet sker på distans

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se