Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Nytt nummer ute nu – om ledarskap i framtiden

Det ställs helt nya krav på dig som ledare i framtiden. Gamla ledarskapmodeller kan du glömma. I stället måste du kunna leda och ibland låta andra ta kommandot. Du måste ha flera mål uppsatta som du enkelt kan förändra i takt med omvärlden. Du måste kunna leda olika slags människor från olika kulturer – trots kulturkrockar som kan peka ut dig som svag. – fast att du är upplärd i att en platt organisation är det nästa.

Caset: Det pratas allt för lite om vikten av ett bra medarbetarskap. Det vill  organisationskonsulten Anna Tufvesson ändra på.

Aktuellt: Civilekonomerna står inför en sammanslagning med Jusek. Vad innebär det för dig som medlem?  

Nyheter: Excel och examen är de viktigaste kompentenserna för ekonomer.

Boksmart: Mycket teknik är uppbyggd för att du ska vilja ha mer. Det skapar stress. Nu behövs  sundare perspektiv på  det digitala, menar Sissela Nutley i sin nya bok.

Karriärtipset: Du som ska bli teamchef över dina gamla kollegor – tänk på det här innan du tackar ja, uppmanar coach Viveka Andersson.

Lönefrågan: Det är dags för Civilekonomernas årliga löneenkät. Löneexpert Sören Lundgren förklarar varför du ska svara, och ger svar på en lönefråga.

VerktygKonflikter på jobbet tär på hälsan. För att komma vidare vill psykologen Anders Wendelheim  att vi ska våga prata på ett djupare plan med kollegorna.

Passion: Fritiden går åt till kenneln för Mia Claesson.  Vid sidan om jobbet föder hon upp hundar och tävlar i agility.

Tema – Ledarskap i förändring: Det går inte längre att fixera ledarskapet  vid ett mål. Gamla chefsmodeller måste omprövas eller kastas för att organisationen sömlöst ska kunna gå från ett mål till ett annat.

Mötet: Pontus Bodelsson – Målet ska vara engagemang i jobbet
Det är bättre att hylla medarbetares mod trots att arbetsuppgiften de skulle genomföra föll platt, än att skälla för att de misslyckats. Samtidigt måste man kunna motivera sig själv och sina medarbetare till val som utvecklar både dem och företaget, menar ledarskapsutvecklaren Pontus Bodelsson.

Mer på civilekonomen.se