Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Nytt nummer ute nu

Vad krävs av dig och din arbetsgivare i det nya kontorslandskapet? Lär dig hur det funkar att investera i investmentbolag, träffa krishanteraren Charlie Stjernberg, få lönetips och så har vi pratat med förändringsexperten Anders Hedin om hur du som medarbetare och du som ledare kan acceptera och till och med gilla förändringar på arbetsplatsen.

Tips
Det klassiska arbetsbetyget är ett minne blott. Nu för tiden är det sociala medier som gäller. Vi tipsar om hur du fixar snygga rekommendationer på webben.

Aktuellt
Ekonomers  arbetsmarknad är bra. Men var finns jobben  om fem år?

Månadens Case
I dagens föränderliga arbetsliv gäller det att omfamna det som händer istället för att sträva emot. Anders Hedin vet hur förändringsarbetet blir en hit.

Karriärtipset
Omorganisationen är ett faktum, och du vill byta arbetsgivare. Viveka Andersson hjälper dig att hitta rätt.

Verktyg
Hur ska du som medarbetare agera när twittertrollen knackar på? Och vad kan företagsledningen göra? Krisexpert Charlie Stjernberg vet.

Mötet
Som vd för en startup-inkubator inom life science ser Ebba Fåhraeus utmaningar med svensk vård, men också stora möjligheter. Allt är dock en fråga om politik.

Lönefrågan
Lönerna i it-branschen är ganska höga. Löneexpert Sören Lundgren vet vad du kan begära.

Månadens Fokus
Bygg en egen sparportfölj genom att investera i investmentbolag. Börsprofset Marcus Fridell lär dig  hur du kan tänka.

Passion
Frida Lundh ska finansiera en app för att ge hemlösa jobb. Det genom att sälja skor av ananas-
fiber.

Förbundsnytt: Dags för val
Passa på att välja din representant i Civilekonomernas fullmäktige. Läs mer om hur du gör och på vilka du kan rösta. Sid  34–38

Tema: Vad krävs i framtidens arbetsliv – Hej då nio- till femjobbet?
Vad händer med människorna när arbetslivet går allt mer mot digitala flöden och flexibla arbetsplatser? Vissa tror på en återgång till ett mer hierarkist ledarskap, andra är bekymrade för den flytande gränsen mellan fritid och jobb. Klart är dock att allt fler ser det klassiska kontorslivet som förlegat.

Mer på civilekonomen.se