Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

”Stolt och hedrad” – ny vd för Folksamgruppen

Processen att utse en ny vd för Folksamgruppen är klar. Det blir Ylva Wessén som tar över rollen som vd och koncernchef efter avgående Jens Henriksson.

Ny vd och koncernchef för Folksamgruppen blir alltså Ylva Wessén, som har fungerat som tillförordnad, sedan Jens Henriksson lämnade uppdraget för att bli vd och koncernchef för Swedbank.

Ylva Wessén har en jur kand och har arbetat inom Folksam sedan 2007. Där har hon haft en rad olika chefsroller inom koncernen, bland annat har hon varit chef för risk- och complianceavdelningen i Folksam Sak. Sedan 2016 har hon varit vice vd och vice koncernchef samt chef för Koncernstaben. 2017 utsåg Veckans Affärer henne till den sjätte mäktigaste kvinnan inom finansbranschen.

Ledarskap för mångfald

– Vi har haft en bra och gedigen rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater, både interna och externa. Med Ylva Wessén som vd och koncernchef för Folksamgruppen får vi en stark ledare med erfarenhet från finans- och försäkringsbranschen som är väl förankrad i Folksams värdegrund och det kundägda, säger Lars Ericson, styrelseordförande i Folksam Liv.

Tunnhårig slätrakad man i rektangulära glasögon pratar om en ny vd för Folksamsgruppen
Karl-Petter Thorwaldsson.

– Ylvas gedigna kompetens kommer att göra skillnad när det gäller att fokusera på affären och ta till vara nya möjligheter. Allt för att vidareutveckla Folksamgruppens affärsmodell där vi erbjuder försäkringar, pension och långsiktigt sparande för de många, säger Karl-Petter Thorwaldsson, styrelseordförande i Folksam Sak.

Ylva Wessén är själv mycket glad över utnämningen och ser det som en ära att få leda bolaget in i 20-talet.

Så hänger du med när arbetslivet förändras

– Jag är mycket stolt och hedrad över att få förtroendet att leda Folksamgruppen in i framtiden. Folksam är mer än endast ett försäkringsbolag, vi är en viktig samhällsaktör.  Tillsammans med Folksamgruppens 4 000 engagerade medarbetare vill jag fortsätta arbeta för att våra fyra miljoner kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld, säger Ylva Wessén.

Hållbarhetstänk framtiden för ekonomer


Annons:

Vid årsskiftet bildade Civilekonomerna och Jusek det nya fackförbundet Akavia.

 

 

 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se