Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ny tidning ute nu!

Första numret efter sommaren är här. Undrar du hur framtidens rekryteringsintervju kommer att gå till? Civilekonomen har testat en av de stora intervjurobotarna som ska ägna sig åt fördomsfri rekrytering. Vi tittar också närmare på hur vi ska klara ett helt liv i skolbänken nu när samhället kräver av oss att vi ska ägna oss åt livslångt lärande.

Caset
Det kan vara svårt att veta vem som gjort eller sagt vad vid anklagelser om mobbning. Med en ny metod får du klarhet när problem uppstår i arbetsmiljön.

Aktuellt
Kvinnor sitter för mycket på jobbet, och unga vågar inte säga till om psykisk ohälsa då de är rädda att framstå som svaga.

Lönefrågan
Hur hämtar du igen en dålig löneutveckling? Löneexpert Sören
Lundgren
ger sina bästa tips. 

Boksmart
Trots att sommaren nyss passerat kan det vara på sin plats med en paus, menar Patrik Hadenius i sin nya bok.

Karriärtipset
Hur kan jag motivera min chef till att betala en vidareutbildning för mig? Viveka Andersson coachar i karriärfrågor.

Fokus
Så funkar den fördomsfria robotintervjun.

Verktyg
Du kan öka din inre motivation genom att skaffa dig själv ett annat sätt att tänka. Det ger också möjligheter att utvecklas och förändras. Sid 32-33

Passion
Viktor Ellerstrand reste till Australien och fann både sig själv, kärleken och möjligheten att skriva deckare.

Tema: Livslångt lärande 
Kreativa lösningar fixar det livslånga lärandet. Testa omvänt mentorskap, rotation på jobbet eller samarbeta med ett lärosäte.

Mötet: Anna Breman
Swedbanks chefsekonom Anna Breman vill se nya politiska lösningar på hur det livslånga lärandet ska kunna främjas. Hon sitter i regeringens expertgrupp för att utreda arbetsgivarnas ansvar när det gäller kompetensutveckling. I vår kommer deras rapport.

Mer på civilekonomen.se