Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ny storaffär inom redovisning

LRF Konsult säljer 75 procent av bolaget och tar in en ny storägare när man nu säljer till riskkapitalbolaget Altor. Själva behåller man minoritetsägandet om 25 procent.

I dag kom beskedet att LRF Konsult säljer majoritetsägandet, 75 procent, till riskkapitalbolaget Altor. Därmed blir riskkapitalbolaget Altor ny huvudägare i redovisningsbyrån LRF Konsult, som nu själva blir långsiktig minoritetsägare i det egna bolaget. Orsaken till försäljningen är bland annat att LRF Konsult under hösten beslutade att hitta en ny huvudägare och partner för att kunna vidareutvecklas.

Läs också: Redovisning hetast för unga ekonomer

”Efter en omfattande process har svenska Altor visat sig vara den med störst kunskap och erfarenhet. LRF kommer även i fortsättningen att kvarstå som en aktiv ägare – nu med 25 procent av LRF Konsult. Altor har en lång investeringshorisont och ser stora möjligheter att utveckla LRF Konsult och öka tillväxten för att långsiktigt förbli en konkurrenskraftig aktör på marknaden”, skriver LRF Konsult.

Katarina Klingspor, vd för LRF Konsult säger i en kommentar att det gäller att skapa nytta för kunderna med nya digitala tjänster, effektiv rådgivning och ett bredare tjänsteutbud.

–  Med Altor som ny huvudägare får vi ännu bättre möjligheter att vara snabbrörliga och offensiva när det gäller utveckling för att möta kundernas nya behov, säger hon.

Altor är specialiserade på att långsiktigt utveckla medelstora företag genom ett aktivt ägande. Samtidigt menar LRF Konsult att de lokala kontoren är en unik tillgång med specialistkompetens om den lokala marknaden och dess behov.

Läs också: Civilekonom med hästkrafter

– LRF Konsult är en affärsrådgivare med bred branschkunskap inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och mäkleri. Den lokala närvaron genom det omfattande kontorsnätet är en unik tillgång. Vi ser goda utvecklingsmöjligheter för LRF Konsult på en marknad i snabb förändring, säger Altors grundare Harald Mix.

Med 75 000 kunder är LRF Konsult en av de stora rådgivnings- och redovisningsbyråerna i Sverige med drygt 1 400 anställda på 130 kontor i Sverige, och de är störst i Sverige vad gäller företagare inom gröna näringarna. De erbjuder bland annat tjänster inom ekonomi, skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling.

Läs också: Här vill ekonomerna helst jobba

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se