Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ny ordförande för Sero

Amos Friedman blir ny ordförande för Sveriges ekonomstudenters riksorganisation, Sero. Han tar över ordförandeklubban vid årsskiftet, då nuvarande styrelse avgår.

Hallå där Amos Friedman. Grattis till utnämningen till ordförande för Sero. Varför ställde du upp som kandidat till S.E.R.O.-ordförandeposten?
– Jag har alltid varit engagerad och har alltid velat vara med och påverka. Under 2017 har jag varit engagerad i KarlEkon, Karlstads universitets ekonomiförening. Jag kände att jag ville ta klivet upp att vara engagerad på nationell nivå.

Läs också: Förbered för karriären under studietiden

Vad har du för förväntningar på det kommande året?
– Jag tror framförallt att det kommer bli ett väldigt roligt och givande år. Men mina förväntningar är att jag hoppas att Sero kommer att vara den självklara rösten när det kommer till frågor som rör högre utbildning och framförallt ekonomiutbildningarna. Men även vara ett stöd till alla medlemsföreningarna runtom i Sverige i deras löpande verksamhet.

Vad tror du att du kan bidra med?
– Jag tror att jag framförallt kommer kunna bidra med mitt engagemang och min vilja att vara med och påverka. Men även med mina erfarenheter inom utbildningsfrågor. Men jag tror att vi i den nya styrelsen kompletterar varandra väldigt bra med olika kunskaper och erfarenheter.

Vad ser du fram emot mest av allt med Sero-året? 
– Att lära känna den nya styrelsen, skapa nya kontakter och träffa så många medlemmar som möjligt. Men jag ser även fram emot SM i Ekonomi på ”hemmaplan”.

Läs också: Deras råd till studenter – ”Engagera er!”

Även övriga styrelseledamöter är nya från den första januari. På övriga poster hittar vi:
Elisabeth Åkesson – vice ordförande, Philip Wikholm – ekonomiansvarig, Jesper Andersson – näringslivsansvarig, Bodil Skoghammar – näringslivsansvarig, Moa Olsén – art director, Gustav Sporre – marknadsföringsansvarig. Utbildningsposten är än så länge vakant.

Amos Friedman, 20

Bor: Karlstad
Utbildning: Civilekonomprogrammet vid Karlstads universitet med inriktning nationalekonomi. Under ordförandeåret pausar han studierna innan B-kurserna.
Familj: Mamma, pappa och lillebror.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se