Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ny digital ledarsatsning från Handels

I mars drar Handelshögskolan SSE Executive Educations senaste satsning på vidareutbildning av företagsledare igång. Den här gången är det för att rusta nordiska ledare för digitaliseringen.

Den nya ledarutbildningen är ett tätt samarbete mellan lärosätet och näringslivet eftersom det krävs ett nytt ledarskap i den digitaliserade världen. Det menar upphovskvinnorna bakom utbildningen; Claudia Olsson, vd för Exponential AB och Young Global Leader World Economic Forum samt Klara Adolphson, expert och senior rådgivare inom ledarskap, innovation och transformation.

Läs också: Stora könsskillnader i val av vidareutbildning

– Deltagarna på Decoding X står alla mitt i den digitala transformationen och hur man tar sig igenom den med framgång finns det inget facit för. De får möta och arbeta ihop med ett helt unikt nätverk av pionjärer inom akademi, näringsliv och samhälle som precis just nu testar sig fram och bygger kunskap samtidigt som de tar sina organisationer in i framtiden, säger Klara Adolphson.

Det svenska ledarskapet är populärt utomlands. Genom utbildningen Decoding X vänder man sig till ledare i Norden, för export – något som Civilekonomen skrivit om tidigare här. Den nya utbildningen kommer att ta avstamp i digitaliseringen för att ge stöd till deltagarna i frågor som Artificiell Intelligens, big data, IoT, AR/VR, machine learning och blockkedjor.

Läs också: Så tar du en MBA i Skandinavien

– Under programmet kommer vi att steg för steg guida deltagarna i att ta sig an de utmaningar som de står inför. Vi jobbar bland annat med metoden design thinking där man utifrån kundens eller användarens behov bygger prototyper av nya digitala produkter, tjänster eller affärsmodeller, säger Klara Adolphson.

– Vi vill att det ska vara superkonkret och att man verkligen ska få prova på vad det innebär att till exempel labba med data. Övningarna som vi gör i klassrummet, får deltagarna sedan gå hem mellan modulerna och göra ihop med sitt team. Många upplever idag att digitaliseringen är så komplex och man vet inte vilken ände man ska börja i. Vi tar ner det på jorden lite och börjar där de själva är

Utbildningen är förlagd till tolv dagar och de chefer och ledare som deltar ska under utbildningens gång direkt kunna testa sina nya färdigheter i de egna organisationerna för att se vad som fungerar i praktiken. Konceptet har utvecklats under våren 2017, bland annat genom samarbete och interaktion och djuplodande analyser med experter från näringsliv och offentlig sektor.

Läs också: Handels har nöjdaste studenterna

Mer från: , , , ,

Mer på civilekonomen.se