Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Tre kostymklädda unga män vann årets Nordiska mästerskap i ekonomi

Norge vinnare Nordiska mästerskapen i ekonomi 2019

Norge tog hem vinsten i NCBE, Nordiska mästerskapen i ekonomi, som arrangeras av Sero. Det blev en mycket hög och jämn nivå mellan lagen från Sverige, Norge, Finland och Danmark.

I helgen arrangerades Nordiska mästerskapen i ekonomi för andra gången, i Stockholm. Lagen skrev en kunskapstenta på fredagen och på lördagen fick de två timmar att komma med en lösning på ett case av Danske Bank. Efter presentationen av casen gick två danska och ett norskt lag vidare till final, där de fick svara på femton frågor live. Det blev en jämn kamp in på målsnöret, ”Alla deltagande lag utförde en otroligt imponerande insats under hela helgen”, sammanfattade Clara Hedlund, vice ordförande Sero. Överst på prispallen hamnade till slut det norska laget.

Vinnarpokalen.

Hallå där, Jacob Quentin Bøgwald, lagkapten i det norska vinnarlaget. Stort grattis till prestationen. Hur känns det?

— Överraskande och väldigt roligt, det var inte alls någon självklarhet.

Läs mer: Vinnarlaget i SM i ekonomi

Varför segrade ert lag?

— Jag tror helt enkelt att vår konkreta och användbara lösning på caset var väldigt bra. Att lösa den här uppgiften var ju mest tidskrävande och det gällde verkligen att jobba smart och effektivt.

Vad var er styrka?

— Mångsidighet på flera områden, att vi alla studerar finans, delar ett analytiskt mindset samt att vi tycker att det här var en kul chans att lära oss mer.

Läs även: Ett liv i skolbänken

Hur klarar man av sina tävlingsnerver?

— Åh, en bra fråga! Jag tänkte att vi har klarat det här ganska bra på nationsnivå, så nu gör vi så gott vi kan i det här sammanhanget och är nöjda med det.

Slutligen, har du något råd till den som blir sugen på att tävla i ekonomi nästa år?

— Det viktigaste är att våga, ja, att gå ”all in”. Du behöver också utmana dig själv i dina egna tankebanor och hur du gör saker. Det finns alltid detaljer som kan förbättras.

Läs om: Inställd på att utvecklas


Bli medlem

Civilekonomerna avser att gå samman med Jusek och bilda ett nytt och modernt fackförbund. Här kan du läsa mer om det planerade samgåendet.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se