Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
paket inslaget i brunt papper med guldsnöre som illustrerar miljondonation

Miljondonation till Handelshögskolan i Göteborg inför 100-årsdagen

Börssällskapet i Göteborg stöttar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med en miljon kronor. Gåvan är inledningen på en insamling inför Handelshögskolans kommande 100-årsjubileum 2023.

I samband med sitt möte den 18 november delade Börssällskapet i Göteborg för 23e gången ut sitt stipendium. Det var en glad och överraskad Per Cramér, rektor för Handelshögskolan, som klev upp på scenen för att motta donationen.

– Jag är mycket tacksam för denna generösa gåva, som kommer väl till pass för en framåtblickande satsning som ska främja såväl studenter och forskare vid Handelshögskolan, som samhället, säger Per Cramér.

Göteborgs Universitet bland de främsta

Börssällskapets verksamhet syftar till främja kunskaper och nätverk relaterade till handel och företagande, och man har en lång tradition av att stötta verksamheter som bidrar till detta.

Handels i Göteborg satsar på ny utbildning

– Det är en glädje för oss att efter de första 100 åren hjälpa Handelshögskolan att ta nästa kliv in i den digitala världen och utveckla Handelshögskolan mot nya framgångar. Börssällskapet var med när skolan bildades 1923 och är nu med på resan framåt, säger Alrik Danielson, ordförande, och M Johan Widerberg, Börssällskapet.

De nya filantroperna

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se