Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Medarbetarna på Tenant & Partner inleder arbetsveckan med meditation. Foto: Jessica Segerberg

Meditativt måndagsmöte hos Tenant & Partner

Fastighetskonsulterna hos Tenant & Partner var tidiga med att förstå fördelen med mental träning. Nu inleds varje måndagsmöte med en meditationsövning.

För ett par år sedan lät Tenant & Partner alla ledare inom företaget gå en utbildning i bland annat självmedkänsla. När det visade sig lyckat fick övriga anställda också genomgå medvetenhetsträning. I dag är det integrerat i verksamheten.

Läs även: Självmedkänsla får chefer att hålla i längden

Varje måndagsmöte börjar med en meditationsövning. Meditationen är frivillig för medarbetarna, men de flesta brukar välja att delta.

– Har vi ett ledningsgruppsmöte kan det också inledas med en kort meditation eller en incheckning där alla delar sin status, hur man mår egentligen, för att skapa ett tillstånd där alla är sig själva, säger Torbjörn Eriksson, vd, som också utsetts till årets hälsofrämjande chef.

Den mentala träningen har, enligt Eriksson, skapat en fördjupad tillit i alla relationer på företaget. Det var också den stora drivkraften till att införa meditationsövningar.

– Tillitsfulla relationer bygger på att människor vågar vara sig själva, att man känner en psykologisk säkerhet i det man gör, säger Torbjörn Eriksson.

Läs även: Resiliens skiljer framgångsrika människor från andra

En viktig byggsten när man vill gå ifrån det gamla systemet att organisera en verksamhet till ett nytt system där alla medarbetares behov av utveckling ska vara lika viktiga.

– Nu ska vi ta det här vidare, så att medarbetarna kan använda kunskapen för att hantera den föränderliga värld vi lever i.

Hur det ska ske rent praktiskt återstår att se.

Läs också: Chefens ansvar att bana väg tillbaka för medarbetare efter sjukskrivning

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se