Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Ung man filmar sig själv med mobilen som ett sätt att skapa rörligt på Linkedin

Maxa din Linkedin-profil med egen video

Bygg en bättre Linkedin-profil med hjälp av videofilmer. Rätt rörligt material skapar ökat engagemang. Filmaren Helena Brunkman, på produktionsbolaget Rallarsving, har tipsen som ger maximal utdelning på dina filmer.

Få av oss orkar med långa statusuppdateringar, men med rörligt på Linkedin fångas vårt intresse direkt. Om videon dessutom är bra så är chansen stor att tittaren ser hela filmen. Men hur ska du fånga betraktarens intresse?

 

Helena Brunkman håller kurser i hur du kan filma med mobilen, här är hennes bästa tips:

Mörkhårig kvinna pratar om rörligt på Linkedin
Helena Brunkman.

En hyfsat ny mobiltelefon räcker,med en inbyggd kamera som kommer upp till högsta kvalitet, 4K. Du redigerar i Imovie (Iphone) eller Power Director (android), två enkla redigeringsverktyg. Med en grafik-app som till exempel Clipsk för Iphone och Rush för androider lägger du till din egen grafiska profil och bildtext.

Hjälpmedel som är bra att ha kan vara ett hand- och ett golvstativ. Satsa på en dubbelmygga (med förlängningssladd och kom ihåg brusskydd. En lampa som kan ställa kallt och varmt ljus rekommenderas också.

Läs mer: Säg upp dig på rätt sätt

 Välj rätt bildformat, 16.9 (landscape) och 1.1 (square) gäller på de flesta kanaler. Andra format (4:5, portrait) kan du vänta med. Filma med högsta upplösning, 1080.

Publicera intressant innehåll. Börja med att skriva ner alla frågor och problem som du tycker finns i din bransch. Väl ut de tre vanligaste som du hört från flera håll. Exempel på bra innehåll är: Relevanta siffror och statistik, se till att de är uppdaterade. Ange källan, det skänker trovärdighet. Finns det något som ”alla” oroar sig/gnäller om/inte förstår i din bransch? Gör då innehåll av detta och leta upp experterna som kan ge kloka råd/reflektioner till branschen. Tipsa om lifehacks inom er bransch som fler kan ha glädje av. Och kom ihåg att återanvända bra innehåll som får många reaktioner.

Läs även: Häng med i förändringstakten

Hitta rätt tonalitet. Glad, generös och omtänksam brukar fungera bra. Fråga dig hur du vill att människor i er närhet ska känna sig. Trygga, glada eller peppade?

Använd musik, särskilt på korta filmer. Välj gärna enstaka instrument eller en snygg takt. Det finns gott om gratismusik att ladda ner, bara du anger källan.


Annons:

Är du medlem så kan du lyssna på Linkedin-experten Charlotte Hågårds bästa tips om hur du sticker ut i rekryteringsnätverket


Satsa på bra innehåll först och tänk filmlängd sedan. En bra tumregel är att sikta mot upp till en minut men om innehållet är toppen kan filmen gärna vara längre, upp mot tre minuter.

Ladda upp filmen och publicera.Men när? En mindre viktig fråga, sätt igång och kommunicera med rörlig bild bums. Huvudsaken är att det blir av. Sätt rimliga mål och utvärdera. När du är igång kan du skruva på fler parametrar. Lycka till.

Läs också: Ett liv i skolbänken


Annons:

Bli medlem

Civilekonomerna avser att gå samman med Jusek och bilda ett nytt och modernt fackförbund. Här kan du läsa mer om det planerade samgåendet.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se