Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Marknadsförarna som får mest genomslag på Linkedin

Fyra män toppar listan över de tio marknadsförare som skapar störst genomslag på karriärnätverket Linkedin. Allra överst på listan tronar Sten Lindquist, marknadschef på byggföretaget Midroc.

Linkedin är världens största yrkes- och karriärnätverk med över 450 miljoner medlemmar globalt, varav över 2,6 miljoner i Sverige. Nyligen presenterade nätverket en lista över de överanvända ord som marknadsförare bör undvika i sina Linkedin-profiler. Nu följs den upp med en topplista över de marknadsförare som var mest engagerade på nätverket under 2016.

Läs även: Orden du bör undvika i din Linkedin-profil

– Det är extra roligt att se vilken spridning listan har över olika branscher. Listan i sig är också ett ypperligt bevis för att det lönar sig att vara aktiv och vaken i sina professionella kontakter online, kommenterar Lisa Gunnarsson, ansvarig för Talent Solutions på LinkedIn Sverige.

Alla på topplistan är yrkesverksamma inom marknadsföring, kommunikation och/eller sociala medier och arbetar på ett företag med fler än 50 anställda. De är rankade utifrån vilket genomslag de lyckats nå på det sociala nätverket både för sig själva och de organisationer eller branscher de arbetar i.

– I min roll som marknadschef på Midroc har jag sedan några år tillbaka arbetat med utvecklingen av den digitala marknadsföringen för att möta framtidens behov. Fokus har varit att professionalisera användningen av Linkedin. Under 2017 fortsätter arbetet med att integrera marknadsföringen med försäljningsarbetet och på så sätt skapa ett digitalt ekosystem som ger våra kunder en än mer upplevelsebaserad kommunikation, förklarar ettan på listan, Sten Lindquist.

Läs även: Nio Linkedin-tips för att hitta nytt jobb

Även trean på listan, Martin Ödman, råkar representera ett byggbolag. Han är digital strateg hos Veidekke och har använt Linkedin som en plattform för crowd sourcing.

– 2016 var året då jag verkligen började testa hur mycket mitt nätverk är berett att hjälpa mig och andra med att svara på kluriga frågor. Responsen har varit fantastisk. Jag kan ställa frågor på Linkedin på förmiddagen och komma med nya insikter på ett ledningsmöte på eftermiddagen. Det är enormt kraftfullt, menar Ödman.

Först på femte plats dyker första kvinnan på listan upp, Alexandra Palm på Nike. Totalt innehåller tio-i-topplistan sex män och fyra kvinnor.

Läs även: Exklusiv intervju med marknadsföringens fader Philip Kotler

Fakta

De mest engagerade svenska marknadsförarna på Linkedin 2016:

1. Sten Lindquist – Chief Marketing Officer, Midroc
2. Sven-Olof Husmark – Chief Marketing Officer, Qmatic
3. Martin Ödman – Digital Dialogue Manager, Veidekke Sverige
4. Martin Andersson – Nordic Marketing & Communication Manager, Ve Interactive
5. Alexandra Palm – Swedish Localization QC Specialist, Nike
6. Cecilia Axlinder – Nordic PR & Communication Manager, Unit4
7. Marcus Bohmelin – Digital Marketing Lead, Carnegie Investment Bank
8. Ola Bergfeldt – Head of Global Communications, Nepa AB
9. Fredrika Bennison – Marketing Manager, Tele2
10. Jenny Stråhle – Head of Marketing, Sigma IT Consulting

Källa: Linkedin

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se