Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Elbil på laddning i stadstrafiken symboliserar en av flera löneförmåner

Löneförmåner alternativ till högre lön

Det finns alternativ till högre lön som du kan diskutera vid nästa lönesamtal. Löneförmåner så som att gå en kurs, köra en eldriven förmånsbil eller att jobba på distans är några exempel.

En kurs eller utbildning är ett givet alternativ. Många gånger väldigt uppskattat av medarbetaren, och det innebär samtidigt ett kompenstillskott till företaget i stort.

En eldriven förmånsbil. För som Skatteverket konstaterar: ”Det finns särskilda nedsättningsregler för miljöbilar som medför att förmånsvärdet i många fall blir väsentligt lägre för en miljöbil än för närmast jämförbara bil utan miljöanpassad teknik.”

Elbilen Uniti

Tjänstepension. Ekonomiskt mer fördelaktigt än motsvarande löneökning för företaget, eftersom skatten på pension är lägre.

Allt sånt som bidrar till balans i livet, som regelbunden städhjälp eller barnpassning eller för den delen fler semesterdagar, är ett mycket välkommet tillskott för många medarbetare.

Munken som kom tillbaka

Om ni inte redan har flexibilitet vad gäller när och var arbetet utförs, så är det hög tid att erbjuda medarbetarna det. Det kommer med största sannolikhet ge snabb utdelning även för företaget, och det bidrar helt klart till att stärka företagets varumärke och göra det lättare att locka unga talanger.

Tänk på: Gå igenom de alternativ ni båda är intresserade av ihop med en expert. Det klargör för medarbetaren hur det påverkar sjukpenning och pension.

Distansarbete kräver gränser


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se