Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Löneförhandla: Visa vilket ansvar du tar på jobbet

Du som medarbetare kan göra många saker för att visa vilket ansvar du tar på jobbet, och ansvaret ska i sin tur avspegla sig i lönekuvertet. Därför bör du ha koll på ditt uppdrag och vad som mäts inför lönesamtalet.

En vanlig aspekt när det gäller att sätta lönen är hur mycket ansvar du har i din roll. Även om det till stor del bestäms av din position, så kan du själv se till att ta allt mer ansvar.

Då gäller det till att börja med att du verkligen har koll på ditt uppdrag, konstaterar Maria Narbom, Concept Sales Manager på Wise Consulting.

Därför tjänar du mer pengar på att jobba på en arbetsplats med kollektivavtal

Maria Narbom porträtt kvinna mörkhårig ler – Vet du till fullo vad som förväntas av dig och vad du kommer att mätas på? Min erfarenhet är att många inte vet det, säger hon.

Hon menar också att det att är rätt vanligt att blanda ihop ansvar med att ägna många timmar åt jobbet.

– Men det viktiga är alltid vad du gör för att skapa värde för organisationen och i vilken utsträckning du bidrar till ökad affärsnytta. Det kan göras på många olika sätt, och behöver inte vara synonymt med långa arbetsdagar.

Löneförhandla som en mästare

Ett sätt att skapa värde kan vara att komma med nya idéer, men det kan även handla om att dela med dig av det du gör, att bjuda på dina erfarenheter och kunskaper.

– Utöver de ”hårda” och lätt mätbara målen har moderna arbetsgivare också mjuka mål, där du bedöms utifrån mellanmänskliga förmågor och din attityd till bland annat medarbetare, säger Maria Narbom.

Ytterligare ett sätt att ta ansvar för att utveckla företaget kan vara att visa att du är öppen för att lära nytt, tipsar hon.

– Att fylla på den egna kompetensen är alltid en form av ansvarstagande. Vad kan du behöva lära dig just nu för att kunna bidra ännu bättre till organisationen? 

Så påverkas din lön vid ett uppköp

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se