Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Höga kusten bron i närheten av attraktiv arbetsgivare
Höga kusten-bron utanför Härnösand i Västernorrland.

Länsförsäkringar Västernorrland – attraktiv arbetsgivare

Nu är arbetsgivarna med de bästa arbetsvillkoren 2019 utsedda av Nyckeltalsinstitutet. En av vinnarna är Länsförsäkringar Västernorrland som toppar den finansiella branschen med kategorin attraktiv arbetsgivarindex.  

Hallå där, Ann-Christin Malmbom, hr-chef på Länförsäkringar Västernorrland. Vad är det ni gör så bra som arbetsgivare?

Kortklippt brunhårig kvinna, hr-chef hos attraktiv arbetsgivare
Ann-Christin Malmbom.

– Utgångspunkten är vår värdegrund som är enkel, stark och tydlig och därmed lätt att ta till sig. Den ligger i sin tur till grund för den företagskultur som vi vill skapa. Vi är ett ömsesidigt kundägt bolag vilket också gör att värdegrunden blir självklar – vi ser alltid till kundens bästa, vi gör alltid vårt bästa och vi jobbar tillsammans.

Läs mer: Årets bästa arbetsgivare enligt Randstad

Berätta mer!

– Att vara och uppfattas som en attraktiv arbetsgivare är en prioriterad fråga hos oss. Det är ingen överdrift att hävda att vår personal trivs, mår bra och därmed också presterar bra och en förutsättning är att ha goda arbetsvillkor. En framgångsfaktor är ett nära ledarskap som är fast förankrat i värdegrunden. Våra ledare jobbar löpande med coachning och feedback och har verkligen möjlighet att vara nära sina medarbetare även om vi har en geografisk spridning på våra kontor. Snittet för antal underställda per chef ligger idag på åtta medarbetare/chef. Man jobbar med regelbundna medarbetarsamtal där man kan fokusera på såväl måluppfyllnad som på arbetsmiljöfrågor där förutsättningar för prestation kan tas upp.

Läs också: Ledarskapet avgör arbetsmiljön

Er sjukfrånvaro är också låg, varför?

– Vi har också haft en mycket gynnsam utveckling av sjukfrånvaron, framförallt då långtidssjukfrånvaron där vi idag ligger på drygt 1 procent. Total sjukfrånvaro för 2018 låg på 2,4 procent och här har vi har gjort en resa då den år 2016 låg på 5,8 procent. Ledarskapet är återigen nyckeln då det i flera fall handlat om stress och psykosociala besvär som varit arbetsrelaterade. Att jobba strukturerat med detta och att regelbundet använda sig av enkätundersökningar avseende den organisatoriska och psykosociala arbetsmiljön har gett gott resultat.

Vad händer framöver?

– Vi fortsätter arbeta för att behålla vårt fina resultat som attraktiv arbetsgivare för 2019. Låg sjukfrånvaro är ett jobb som vi alltid fokuserar på. Att jobba med kompetensutveckling är också prio under året, men här har vi tyvärr inget systemstöd för att mäta nedlagd tid, vilket gör att vi inte kan få det redovisat i indexet. För våra chefer gäller kompetensutveckling för att stärka och utveckla effektiva team, nyckelordet 2020 är Tillsammans, vilket kommer ur vår värdering vi jobbar tillsammans.

Läs om: Feedback framgångsfaktor på bra arbetsplats


ekonom civilekonom civilekonomerna logotypBli medlem

Är du nyfiken på vilka arbetsvillkor du kan förhandla om? Som medlem har du tillgång till information om förmåner utöver anställningsvillkoren, så kallade enskilda överenskommelser. 

Mer från: , , , ,

Mer på civilekonomen.se