Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Lägg ditt nätverkspussel med omsorg

Nätverkande handlar om mer än att gå på mingel och lämna ut sitt visitkort. För att få ut något krävs det att du bygger upp riktiga relationer som har ett värde. Det menar nätverksexperten Anna Svahn.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln om nätverk här. 

Många av oss har stått på ett nätverksmingel med visitkortet i högsta hugg och hisspitchen redo. Men hur många av oss känner att vi verkligen fått ut något av minglet när vi väl kommer hem? 

porträtt blond kvinna långt hår vit turtleneck-top
Anna Svahn.

– Jag går inte på nätverksmingel, konstaterar Anna Svahn som till­delats titlar som författare, finansprofil och nätverksproffs. 

– De går ut på att du ska prata med så många som möjligt. När du kommer hem har du bara en massa visitkort men ingen koll på vem som är vem. För mig handlar nätverkande om att hitta menings­fulla
relationer med personer som intresserar mig. Det måste alltid finnas ett utbyte. Du ska bygga upp ditt nätverk genom att omge dig av andra som i sin tur vill omge sig
med dig.

Sluta coacha – börja connecta

Vad nätverkade egentligen handlar om är missuppfattat på flera sätt, tror Anna Svahn. Först och främst är det inte bara sociala mingelproffs som kan nätverka, menar hon. Den som är mer lagd åt det introverta hållet kan också skapa meningsfulla och nyttiga relationer och få ut minst lika mycket av sitt nätverk. 

– Det viktigaste är att utgå från sina egna intressen och det man själv brinner för. Sök dig till Linkedin eller kika inom intressanta företag. Sedan är det bara att skicka ett mejl. Berätta varför du kontaktar personen, varför du tror att ni kan dra nytta av varandra och att du skulle vilja ta en lunch eller kaffe. Det kan låta lite fegt med just ett mejl. Men det är också skönt att kunna gömma sig bakom om man får ett nej. 


Annons: Som medlem får du tillgång till Akavias alla nätverksmöjligheter. Läs mer.


Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln om nätverk här. 

Våga rekrytera utanför boxen

 

Våga nätverka för att byta jobb 

 

Nätverka med framgång

 

Den här texten är hämtad ur Akavia Aspekt som är den tidning som ersätter Civilekonomen och Karriär inom kort. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se