Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Kvinnorna tar över vd-skapet inom revision

Satsa på att ha kul med kollegor och kunder. Det kan vara helt avgörande för karriären, enligt de kvinnliga vd:arna på PwC och EY, som bägge brinner för att hjälpa tjejer vidare.   

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

I dag har två av de fyra revisionsjättarna kvinnliga vd:ar. Den 1 februari 2020 tillträdde Anna Svanberg som vd för EY i Sverige och den 1 juli axlade Sofia Götmar-Blomstedt formellt vd-rollen för PwC Sverige efter att successivt tagit över ledarskapet under vintern.

Revisorn som vill ha mer öppenhet

Deras bästa karriärråd är entydigt: Se till att ha roligt på jobbet, med kollegor och kunder. Tycker man något är kul gör man det bra och får möjlighet att göra ännu roligare saker.

Att jobba hårt är självklart, men händer det något i ditt liv, får du stöttning av bolaget.

Budskapet till den yngre generationen är också tydligt.

– Ni ska känna att ni har en fantastisk arbetsmarknad framför er och att ni har samma chans till en framgångsrik karriär som alla andra oavsett kön, ålder eller etnicitet. Det är vi många som kämpar för!, säger Sofia Götmar-Blomstedt.

 

 

 

 

 

 

 

Mjuka värden saknas inom revision

Sofia Götmar-Blomstedt och Anna Svanberg är långvägare inom sina respektive bolag. Ingen av dem anser att de tänkt karriär utan att det är andra faktorer som gjort att de lyckats.

– Jag är öppen och nyfiken, jag älskar att jobba med människor, kunder och kollegor. Jag har tagit ett år i taget, men det har bara blivit roligare och roligare. När du blir uppflyttat får du mer ansvar, vara med i styrelsearbete och nya möjligheter. Jag har aldrig bara sagt ja utan även tackat nej till erbjudanden ibland, framhåller Anna Svanberg.

Bara var femte partner är kvinna

 

 

 

Kraven inom revision sätter press på medarbetarna

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se