Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

KPMG:s vd lämnar med omedelbar verkan

KPMG:s vd Magnus Fagerstedt lämnar KPMG med omedelbar verkan. Arbetet med att hitta en ny vd inleds omedelbart.
Magnus Fagerstedt lämnar KPMG Sverige, och rekryteringsförfarandet med att hitta en ny vd inleds omedelbart. Bakom beslutet att Magnus Fagerstedt skulle lämna revisionsjätten står att vd och styrelse haft allt för olika syn på hur bolaget ska drivas framåt.

– Vi har under Fagerstedts ledning accelererat vår förändringsresa för att bygga ett tydligare och starkare KPMG. Stora insatser har på kort tid gjorts för att renodla vår verksamhet. Marknadsfrågorna har fått större fokus och en rad projekt med inriktning på processer, digitalisering och effektivisering har initierats, säger Björn Bergman, kommunikationsdirektör på KPMG.

Läs också: KPMG säljer sin löneadministration

– Med detta som grund är det dags att ta nästa steg i utvecklingen med fortsatt fokus på tillväxt och där har styrelsen och vd haft olika syn på hur vi skall arbeta för att nå våra mål. Vi har därför enats om att gå skilda vägar. Fagerstedt slutade den 25 mars och styrelsen har inlett arbetet att finna hans efterträdare. Det finns flera potentiella kandidater, säger Björn Bergman.

Magnus Fagerstedt tillträdde som vd för KPMG i mitten av augusti 2017. Han rekryterades från EY med uppgiften att leda och genomföra nödvändiga förändringar, och hans ”dokumenterade förmåga att leda och genomföra stora förändringsprojekt vägde tungt i valet”, skrev KPMG vid utnämningen.

Läs också: Kraven inom revision sätter press på medarbetarna

Mer från:

Mer på civilekonomen.se