Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

KPMG säljer löneadministrationen

KPMG satsar på revision och rådgivning och säljer sin verksamhet inom redovisning och löneadministration.

KPMG satsar på revision och rådgivning och säljer nu av sin verksamhet inom redovisning och löneadministration, KPMG Business Accounting Services. I stället blir KPMG:s redovisning och löneadministrationsavdelning en del av Aspia som är ett bolag under bildande av IK Investment Partners. IK Investment Partners och Aspia köpte PwC:s Business and service-verksamhet, som är en liknande del, i februari i år.

– Aspia och Business Accounting Services delar liknande expertis, tjänster, kundbas, marknadsnärvaro och yrkeskultur. Båda företagen vill vara innovativa och skapa nya sätt att jobba med små och medelstora företag, framför allt genom vår att vara starka digitalt, säger Magnus Eriksson, som blir vd för Aspia.

Läs också: PwC säljer löneadministrationen

– Försäljningen är del av ett långsiktigt strategiskt beslut att fokusera på KPMG:s rådgivnings- och revisionsverksamhet. Affären frigör resurser till strategiska satsningar inom digitalisering och rekrytering av nyckelmedarbetare. För våra medarbetare inom redovisning och löneadministration så innebär det att de får en hemvist i Aspia, ett bolag där deras verksamhet är kärnaffär, med goda förutsättningar att kompetensutveckla medarbetarna och att driva teknikutveckling inom affärsområdet. Vi är övertygade om att en ny ägare kan utveckla verksamheten på ett bättre sätt än vi, säger Magnus Fagerstedt, vd för KPMG Sverige.

Marknaden för redovisning och revision förändras och effektivisering och digitalisering av bastjänsterna inom redovisning är på väg att bli kärnaffär för en ny typ av aktörer på marknaden. 

Läs också: Här är nya kraven för att bli revisor

KPMG:s löne- och redovisningsavdelning har ungefär 300 medarbetare som kommer att följa med i övergången. Målet är att integrera Aspia och KPMG:s Business Accounting Services under namnet Apsia. Bolaget beräknas få en omsättning på mer än 1,25 miljarder kronor. Aspia har 71 kontor med ungefär 1 100 medarbetare i Sverige. Affären väntas, om den godkänns, att gå igenom under nästa vecka och vara fullt utförd under hösten 2018. 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se