Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
En manlig medarbetare blir sedd av chefen klädd i ljusblå skjorta, medan två kvinnliga medarbetare applåderar

Konsten att bli sedd av chefen

Du har bättre idéer, mer talang och jobbar hårdare än andra. Men trots det händer det ingen i karriären. Chefen och chefens chef märker inte vad du gör och ser inte din potential. Den amerikanska ledarskapskonsulten Melissa Raffoni har några tankar om hur du kan ändra på det.

Ett sätt få uppmärksamhet från ledningen är att visa ditt engagemang i ditt och företagets utveckling, skriver Melissa Raffoni i Harward Business Review. Be din chef om tips på böcker eller utbildningar i ämnen som fördjupar dina kunskaper i ett område som är viktigt både för dig och företaget.

Fokusera på teamets framgång: en person som hjälper andra är ovärderlig för ledningen.

Lär dig företaget utan och innan så att du kan diskutera alla aspekter av det på ett initierat sätt. Öva dig på att tänka strategiskt: hitta balansen mellan dagliga uppgifter och övergripande mål.

Genomtänkt strategi viktigt för controllern

Leverera. Har du åtagit dig att göra något, se till att det blir ordentligt utfört. Ett litet, väl genomfört projekt, kan leda till större.

Utmana gärna gamla rutiner med nya innovativa metoder, men utan att trampa på ömma tår eller nedvärdera det arbete som hittills lagts ned. Vilket leder till nästa punkt:

Arbeta ständigt på att förbättra din kommunikativa förmåga. Tänk på vad du säger och vem du vänder dig till. Lyssna på andra och försäkra dig om att ni är överens om vad som förväntas av dig.

Bygg nätverk inom hela företaget, inte bara inom din avdelning. Att öka din synlighet i hela organisationen kan leda till nya möjligheter.

Nätverka, hjälp andra

Prata om företagets syfte och kärnvärden, hur de påverkas av det du gör. Beröm också andra när deras arbete ligger i linje med dessa värden.

Berätta för din chef att du är intresserad av att jobba med vissa projekt, förklara vad du kan bidra med, men utan att tjata.

Dina chefer vill att du jobbar där du gör mest nytta. Men ibland behöver de lite hjälp med att förstå vad det är.

Utmana din rädsla, våga mer


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se