Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Jobbet följer med på semestern

En av tre som reser mycket i jobbet har uppmanat sina kollegor att höra av sig under semestern. De flesta föredrar att åka till en lugn plats på semestern och koppla av men nästan 40 procent kollar ändå sina jobbmejl varje dag. 

Också svenska affärsmän reser allt mer och resandet fortsätter även under sommarens semester – men då till andra resmål. De senaste åren oroligheter har påverkat affärsresenärernas semesterplaner. Tre av fyra diskuterar tryggheten på resmålet innan man åker och 51,9 procent svarar att de helt undviker vissa resmål på grund av säkerhetsrisker.

Läs också: Så hittar du lugnet till semestern

Det visar resesäkerhetsföretaget GWS Produktions som gjort en undersökning bland svenska affärsresenärer och som kommer fram till resultatet. GWS Production i Lund har frågat svenska kunder hur årets semesterplaner ser ut. Endast 3,4 procent svarar att de fått nog av resandet i tjänsten och ställer ner sin resväska medan 76,9 procent konstaterar att jobbresorna inte påverkar semestern. Sex av tio föredrar dock att resa någon annanstans än dit arbetet fört dem. Inte oväntat längtar hälften av alla affärsresenärer efter lugn och ro, i överlägsen topp finns drömmen om att ligga på stranden eller besöka ett spa. Drygt 30 procent vill dock vara aktiva på semester genom till exempel att segla eller vandra.

Läs också: Missa inga lönetillägg på semestern

På frågan hur mycket semester affärsresenärerna egentligen har, är det uppenbart att det är mycket svårt för många att släppa arbetet. Endast var fjärde svarar att man inte har någon form av kontakt med jobbet under ledigheten. Sju av tio kollar mejlen åtminstone någon gång, en del av dem ringer till arbetet för att stämma av.

34,2 procent uppger dessutom att de uppmanat kollegorna att ringa ”om det är något”.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se