Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Industriekonom vann sommarjobb som vd

Rekryteringsföretaget Adeccos tradition, att rekrytera sommarjobbare till vikariatet som koncernchef under en sommarmånad med 100 000 kronor i lön, lockade i år över 7000 personer att söka tjänsten. I sluttestet var åtta kandidater kvar, varav en industriekonom som tog hem jobbet.

– Tanken med konceptet är att attrahera de allra duktigaste människorna som kan ha de erfarenheter vi efterfrågar men inte själva har. Genom att ge dem en hög lön tror vi oss kunna locka de allra bästa att söka, säger Jacob Lundberg, koncernchef för Adecco Sverige.

Efter sluttestet var endast åtta- av över 7000 personer kvar och bland dem sållades en vinnare ut, Beatrice Partain, 24, som studerar industriell ekonomi vid Linköpings Universitet.

Som vikarierande koncernchef kommer hon att arbeta strategiskt och bidra till att utveckla verksamheten, under en sommarmånad med stöd av Jacob Lundberg och övriga medarbetare på Adecco. I motiveringen till Beatrice seger skriver Adecco; ”En ledare med ett skarpt intellekt som är klok och genomtänkt i sin kommunikation.

Det verkar ligga just en hel del kommunikation i jobbet? Hur tänker du kring det, Beatrice Partain?

– Under mitt senaste år som projektledare har jag fått arbeta mycket med hur jag kommunicerar och jag är stolt över de framsteg jag gjort, så det ska bli kul att få utvecklas ännu mer! Att lära känna nya personer är dessutom bland det bästa jag vet, eftersom man alltid lär sig så otroligt mycket.

Läs också: Han söker sommarvikariat som koncernchef

Som vd under en sommarmånad kommer du att fatta beslut och leda företaget. Är du en person som ”pekar med hela handen”?

– Absolut inte om det inte är absolut nödvändigt. Bland det viktigaste jag lärt mig under det senaste året är vikten av att lita på de man arbetar tillsammans med och hur viktigt det är att alla drar åt samma håll. Mitt jobb är inte att säga åt någon annan hur de ska göra något, utan att göra det så lätt som möjligt för personen att själv utföra sitt arbete. Support, kommunikation, tillit och teamkänsla är otroligt viktigt för effektiva team.

Är det något organisatoriskt som du tänker förbättra, Det blir ju du som bestämmer!

– Jag brinner starkt för värderingsarbete i organisationer och skulle gärna komma med lite nya infallsvinklar på den fronten! Det kommer bli allt viktigare framöver att aktivt kommunicera sin värdegrund och kultur utåt som arbetsgivare, så jag hoppas få bidra till ett aktivare arbete med detta och påbörja nya tankesätt. Jag har det senaste året stått med en fot i studentlivet och en fot i näringslivet, vilket naturligtvis för med sig nya tankar om hur de två världarna på bästa sätt kan förstå varandra.

Läs också: De är bäst i ekonomi i Sverige

Är du orolig för hur det ska gå? 

– Klart jag är nervös, men samtidigt litar jag fullt på att Adecco har rutiner på plats kring detta för att säkerställa att allt går som det ska. Man kan mer än man tror, det är jag övertygad om, så nu är det bara att dyka i med huvudet först!

Du får en skaplig lön? Hur tänker du kring den?

– Jag sökte jobbet i första hand för de otroliga läromöjligheter det för med sig, så just pengarna har alltid kommit lite i andra hand. En resa till London och lite sparkapital står nog längst upp på önskelistan i alla fall.

 

Beatrice Partain

Ålder: 24

Bor: Linköping

Studerar: Linköpings Universitet, Industriell Ekonomi.

 

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se