Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

HR-profilen om fem förändringar i arbetslivet efter corona

Fem förändringsvågor sveper fram i kölvattnet på Corona, som både företag och enskilda individer måste förhålla sig till. – De som klarar det bäst kommer bli vinnare, säger HR-profilen Tommie Cau.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Fem stora förändringsvågor kommer dominera 2020-talet, som vi kommer behöva fundera på oavsett om det är i rollen som arbetsgivare/ chef eller medarbetare, konstaterar Tommi Cau.

Tommi Cau.

– Corona är en katalysator, men mycket av det vi spanat in och som kommer bli avgörande det närmaste decenniet har legat och puttrat ett tag, säger han.

Det handlar om stora förändringar inom områdena teknik, kompetens, värderingar, arbetssätt och arbetsformer. Vi har redan sett en del komma, men det kommer bli mycket mer drastiska förändringar, spår han.

– Distansarbete kommer att utvecklas så att det går att arbeta varsomhelst, inte bara på kontoret eller hemma. Facebook är redan där. I mindre bolag, företrädesvis digitala är det mer regel och vi vet att många stora bolag tittar på det, inte bara för att Corona kan kräva det till augusti nästa år.

De framtida kompetenser som kommer krävas innebär ett kompetensskifte mot mer kreativitet, brainpower, samarbete och sådant som robotar inte kan göra i den framtid han skissar.


Annons från Akavia 

Nu kan du se Akavias webbinariet med Tommi Cau “Ladda för framtiden – så möter du morgondagens förändringar”.

Hälften av HR-cheferna vet inte vad sjukfrånvaron beror på

Medarbetarens tur att stiga fram

Uppmärksamma dina medarbetare

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer på civilekonomen.se