Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Blond tjej med långt hår fotograferar sig själv med mobilen
Emma Schlyter.

Hon vloggar om plugget

Emma Schlyter studerar ekonomi på heltid och driver samtidigt vloggen emma- student där hon berättar om sin vardag. ”Det är inget flashigt liv, utan visar hur många studenter lever idag på CSN och matlådor”, säger Emma Schlyter.

När Emma Schlyter flyttade från Stockholm till Karlstad för snart tre år sedan för att studera finansiell ekonomi, började hon vlogga.

– Jag startade min vlogg eftersom min lillasyster ville se hur jag hade det i min nya stad som jag flyttade till.

Läs mer: Hon ska göra en app för hemlösa

Nu har hon hållit på i tre år med sin blogg och har över 8 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal. Vloggen vänder sig huvudsakligen till andra studenter, och handlar om den vardag många studenter lever i.

– Jag tror framförallt att de som tittar tycker om att se att jag lever ett väldigt normalt liv som många kan relatera till.

Läs även: Ta makten över tekniken

Efter studierna hoppas Emma Schlyter hitta ett jobb där hon kan kombinera sin kreativa sida med kunskaperna från sin utbildning. Hon vet inte om hon ska fortsätta vloggen, men den har ändå varit bra för framtiden. Kunskaper i bildbehandling och kameravana ser bra ut på meritlistan. Men framför allt känslan av att våga utmana sig själv.

– Jag trodde aldrig jag skulle lära mig redigera, men vad fel jag hade. Jag har lärt mig allting själv. Man kan så mycket mer än vad man tror, man måste bara våga satsa lite.  

Läs om: Digital kompetens hett

ekonom civilekonom civilekonomerna logotypBli medlem

Även du som är student har nytta av att vara med i facket. Läs mer om att bli medlem och vad facket kan göra för dig.

EMMA SCHLYTER, 24

Studerar till: Civilekonom med inriktning nationalekonomi, finansiell ekonomi vid Handelshögskolan, Karlstads universitet.
Vloggar om: Livet som student på emmastudent på Youtube.
Familj: Mamma Ulla, Pappa Stefan, storebror Fredrik och lillasyster Linn.
Motto: Det är bara du själv som kan begränsa vad du vill åstadkomma i livet.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se