Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Hon har drömjobbet som influencer

Laila Högfeldt är civilekonomen som idag är influencer på heltid med tiotusentals följare på sociala medier. Hennes drivkraft: att inspirera andra.

En drömsituation. Så beskriver 29-åriga Laila Högfeldt hur det är att vara influencer och driva en av landets största livsstilsbloggar om skönhet, inredning, mat och hälsa. 

Laila Högfeldt

Läs också: Sju heta tips från en eftertraktad influencer

– Jag kan bestämma mina egna arbetstider, skriva på det sätt jag vill och jobba från utlandet. Det är en stor frihet, och kul att få kontakt med så mycket människor. 

Redan som 20-åring drev hon en skönhetsblogg. Den blev vilande när hon pluggade till civilekonom med redovisningsinriktning vid högskolan i Borås. Efter examen jobbade hon på en revisionsfirma, men när hon väntade sitt andra barn startade hon år 2015 ett Instagramkonto där hon lade upp bilder och texter om sitt liv och graviditeten. Populariteten steg snabbt. Efter sex månader hade hon gått från 2 000 till 30 000 följare. 

Läs också: Civilekonom som är Sveriges enda professionella vandrare 

– Företag började höra av sig om samarbeten, och då märkte jag att jag kunde tjäna pengar på det här. Jag tror att jag har lyckats skapa igenkänning och inspiration hos följarna. 

Sedan förra året jobbar Laila Högfeldt på heltid som influencer. Hon lägger dagligen upp inlägg om sitt liv och marknadsför utvalda företags produkter på sin blogg på tidningen MåBra:s webbplats, Youtube och Instagram. Det innebär också mycket jobb. Hon skriver och fotograferar allting på egen hand, och sköter också kontakten med företagen och med följarna. 

– Jag har stor nytta av min ekonomutbildning eftersom jag kan sköta allting praktiskt, som att skriva avtal och göra bokföringen, säger hon och tillägger:

– Det jag gillar med att vara influencer är friheten och kreativiteten, och att man får inspirera andra. Jag tror att det är framtidens marknadsföringskanal. 

Läs också: Företagare vs influencer

Laila Högfeldt, 29

Bor: Borås. Blogg: www.instagram.com/lailahogfeldt, www.laila.mabra.com

Familj: Maken Niclas och barnen William, 8, Philip, 3. Ett tredje barn på väg.

Utbildning: Civilekonom med inriktning externredovisning vid högskolan i Borås.

Kuriosa: En extremt duktig telefonförsäljare. 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se