Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Clara Hedlund ny vice ordförande i Ser
Clara Hedlund.

Hon blir ny vice ordförande för Sero

Nu får Sero en ny vice ordförande, det blir Clara Hedlund som arbetar på halvtid fram till årsskiftet. Clara Hedlund satsar framförallt på att vara tillgänglig för medlemmarna samt att bidra till att vässa Sero:s strategi och organisation.

Vem är du?

– Jag är en glad och positiv student som gillar att plugga! Det är kul lära mig nya saker, jag läser min sjunde termin i höst och är fortfarande motiverad. Fördelarna med plugglivet är att dessutom att jag kan lägga upp mina dagar självständigt och kombinera det med ideellt engagemang.

Varför är du ny vice ordförande?

– Det är kul att möta människor, arbeta med kommunikation, ledarskap samt att se till att vår organisation utvecklas framåt. Jag har tidigare varit vice ordförande för Södertörns Förenade Ekonomer.

Läs mer: Sero:s ordförande

Vad gör Sero för nytta?

– Vi är en paraplyorganisation som verkar för att alla skolor ska ha en aktiv studentförening. Målet är att alla studenter ska må bra under studietiden och ha kul med olika sociala aktiviteter. Och det handlar inte bara om fester, I Karlstad satsar vi på till sportaktiviteter, tenta-genomgång och annat som skapar gemenskap. Som student har du även rättigheter som vi lyfter fram, till exempel om man har om en examinator inte lyssnat på en eller om man vill få sin tenta omprövad. Vårt viktigaste uppdrag är att finnas för medlemmarna.

Läs också: Med uppdrag att föra din talan

Vad är ditt fokus fram till årsskiftet?

– Att vara tillgänglig för alla våra medlemmar och kunna svara på alla frågor. Jag kommer också att arbeta med det strategiska arbetet.

Är det några frågor som är särskilt viktiga?

– Ja, att alla studentföreningar känner att de går runt ekonomiskt. Utbildningsfrågan, nätverkande samt arbetsmarknadsdagen är andra viktiga fokus för våra föreningar.

Läs även: Lundaekonomerna mobiliserar mot psykisk ohälsa

 

 

CLARA HEDLUND, 22

Bor: I Karlstad.
Familj: Sambo.
Bakgrund: Studerar till ekonomi kandidat vid Karlstad Universitet, med inriktning redovisning. ”Att vara revisor verkar vara ett varierande jobb, jag tycker om att arbeta med siffror och samtidigt träffa folk.”
Facket: ”Jag är inte så insatt men jag har fått bra hjälp med cv-frågor och med utmaningar på en tidigare arbetsplats. Att vara medlem i facket ger värdefullt stöd för unga som inte har hunnit skaffa sig så mycket kunskap eller en stark ställning på arbetsmarknaden.”

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se