Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkhrårig kvinna i page klädd i svart tröja och vit kavaj är ny vd för SJ
Monica Lingegård.

Hon blir ny vd för SJ

Monica Lingegård blir ny vd och koncernchef för SJ. Hon kommer närmast från vd-stolen på Samhall och drivs bland annat av att lära sig nya saker, få människor att känna sig sedda och att leva upp till tydliga samhällsuppdrag.

Grattis till utnämningen, vad har du för förväntningar?

– Tack! Att jag kommer att lära mig otroligt mycket! När man kommer in i en ny verksamhet måste man vara både nyfiken och en god lyssnare. SJ är en komplex och utmanande verksamhet som levererar stor samhällsnytta varje dag. Men jag har erfarenheter av att leda i både stora och komplexa organisationer, vilket jag kommer att ha glädje av och finna trygghet i, trots att mycket kommer att vara nytt.

Vad driver dig som ledare?

– Under åren har jag fått arbeta med fantastiska människor. Personer som är engagerade och kloka, som vill åstadkomma stor nytta och ta ansvar. Det har varit en stor drivkraft för mig att få arbeta med sådana personer. Mina senaste jobb har varit komplexa verksamheter med tydliga samhällsuppdrag. Det gör att det känns både enkelt och viktigt att ge allt för att leverera på uppdraget. Jag tycker också att det är roligt att lära mig nya saker och att få människor att känna sig sedda och betydelsefulla. Med tydliga mål och en förmåga att kommunikativt förankra dessa i stora organisation har jag tillsammans med mina kollegor lyckats åstadkomma verklig skillnad. Det driver mig.

Vill du göra skillnad som ekonom?

Vilka är de viktigaste erfarenheterna/lärdomarna som du tar med dig från vd-rollen för Samhall?

– Vikten av att ständigt arbeta med kultur och beteenden. Vår struktur, alltifrån verksamhetsplaner, processer, stödsystem och kunderbjudande är viktiga komponenter, men om vi inte har ett ledarskap och en kultur i bolaget som driver oss mot våra viktiga mål kommer vi inte att lyckas. Jag tar också med mig vikten av samverkan och relationer. Ofta vill människor uppnå samma saker. Det gäller såväl medarbetare som facket, styrelse och ägare. Men man kan ofta ha lite olika syn på vägen dit. Då är det otroligt viktigt att man etablerar goda relationer och att man har en stor tillit till varandra.

Vilka likheter finns det mellan att leda Samhall och SJ, så som du ser det just nu?

– Båda bolagen är personalintensiva med ett komplext och samhällsviktigt uppdrag. De har också tydliga behov av att verkligen ha kunden i centrum. På Samhall kan vi inte erbjuda god medarbetarutveckling utan våra viktiga kunder. På SJ kommer vi inte att kunna erbjuda långsiktigt hållbart och klimatpositivt resande och transporter om vi inte fokuserar på att skapa värden för våra resenärer och kunder. Båda bolagen har också många intressenter och viktiga samarbetspartners att förhålla sig till. Jag är van att arbeta i en publik roll där man både får ris och ros i vardagen.

Allt ljus på kunden

Kan du avslöja något om vad du kan tänka dig att utveckla i din nya roll?

– Det är för tidigt för mig att uttala sig om vad som kommer vara viktigt i min nya roll och vilka prioriteringar och fokusområden som sätter agendan. Det får jag återkomma kring.

Vilka är de generella utmaningarna och möjligheterna för tågbranschen?

– Detta är något jag får återkomma kring, men spontant ser jag hur våra klimatutmaningar skapar nya behov. Nu är det viktigare än någonsin tidigare att tillgodose människors behov av resande och transporter samtidigt som det måste ske utan att överträda planetens gränser. Hållbart företagande har under många år stått högt upp på ägarens, den svenska statens, agenda.

Avslutningsvis, hur ser du på fackförbundens roll i framtiden?

– Facklig samverkan har alltid varit en viktig komponent i mitt ledarskap. Jag har haft stor glädje av goda fackliga relationer. De har ofta andra perspektiv och bidrar till att vi tillsammans tar kloka beslut. Ett strukturerat samverkansarbete bidrar till en effektivare styrning och god förankring.

Så kan du som chef välja att hantera Corona-krisen


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

Monica Lingegård

Ålder: 57 år
Bor: Stocksund
Familj: Man och tre barn
Yrkesmässig bakgrund: Civilekonom. Började sin bana som IT- och strategikonsult men har under åren varit verksam som vd i en rad olika branscher såsom IT, säkerhet, service och tjänster.
Eventuella intressen vid sidan av arbetet: Familjen, umgänge med vänner, god mat och vin, teater och konserter, träning, skidor och att pyssla i hemmet.  Allt i en härlig blandning.

 

Mer på civilekonomen.se