Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Angeliqa Mejstedt. Foto: Lousie Forslycke Garbergs.

Hon är Sveriges enda professionella vandrare

Angeliqa Mejstedt väljer själv både uppdragsgivare, samarbetspartners och var hon ska vara. För många låter det som vanligt frilansjobb, men hon är Sveriges enda professionella heltidsvandrare.
Foto: Lousie Forslycke Garbergs.

Hon har bakgrund från försvarsmakten och hon menar att det var då vandringen fick en annan innebörd än att bara koppla av och ägna sig åt allmänt trivsamt friluftsliv.

Läs också: Naturlig hudvård är hennes passion

– Där sög jag åt mig kunskap och erfarenheter inom allt från hur man hanterar vanliga skador till ren överlevnadskunskap som att hantera sig själv i riktigt kalla förhållanden med de extra risker som kommer då. Det handlade mycket om att testa gränser – se hur långt jag kunde gå, hur tungt jag kunde bära och hur jag reagerade på att vara utan mat en vecka i skogen.

Med tiden kom vandring att få en helt annan betydelse. Men innan hon kom till insikt var vägen utstakad för den dubbelexaminerade ambitiösa studenten, med toppjobb hos en eftertraktad arbetsgivare.

Läs också: Eget företag och stresskontroll – en möjlig ekvation?

– De hade en femårsplan för min kompetensutveckling, jag hade alla förmåner. Men något skavde ganska snart. När jag inte kunde sätta fingret på varför jag inte var nöjd så gav jag mig ut och pilgrimsvandrade. Fri från förväntningar, krav och tidsscheman så föll det på plats att vandring skulle vara min vardag.

Trots sitt fria liv har hon nytta av civilekonomutbildningen dagligen.

– I studierna fick jag utforska nationalekonomiska termer av hälsoaspekter, naturens resurser och så fick jag med mig ovärderlig kunskap för mig som egenföretagare. Jag sitter på alla avdelningar i mitt aktiebolag själv. Utbildningen har gett mig en bas av nycklar som jag dagligen använder i kontakt med andra människor och i de utmaningar jag ställs inför. Det gäller för det att jag driver branschfrågor framåt inom friluftsbranschen och även i att jag verkar för att professionalisera influenceryrket.

Läs också: ”I naturen klär man av sig titlarna”

Angeliqa Mejstedt, 31

Bor: Västerås Yrke: Heltidsvandrare.
Driver också en podcast, en blogg, föreläser, skriver artiklar och har precis släppt en bok som heter Vandra. Utbildning: Civilekonom med inriktning marknadsföring vid Uppsala Universitet.

Oväntat: Blev utkastad från gitarrlektionerna när jag inte lyckades lära mig barréackordet.

Mer från: , , , , ,

Mer på civilekonomen.se