Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Handelshögskolans Masterprogram topp tio i världen

Kultursatsning och ett nära samarbete med alumner och företagspartners bakom Handelshögskolans avancemang när Financial Times rangordnar utbildningar. Även ett masterprogram från Lund placerar sig på listan.

Den här texten är hämtad ur Akavia Aspekt som är den tidning som ersätter Civilekonomen och Karriär. 

I den senaste topplistan Master in Management som Financial Times tar fram, placerades Master in International Business-programmet vid Handelshögskolan i Stockholm på sjunde plats. Det kan jämföras med trettondeplatsen förra året.

Lars Strannegård

— Att rankas tio-i-topp i världen är en stor och viktig milstolpe för Handelshögskolan.
Vi är mycket stolta, säger rektor Lars Strannegård.

Examen för  Executive MBA vid Handelshögskolan i Göteborg

Under de senaste åren har programmet genomgått en rad förändringar, och en del av framgången har varit ett nära samarbete med alumner för att bättre förstå vilka egenskaper som efterfrågas. Det har både påverkat både antagning till programmet och utformningen av utbildningen. Satsningen på  konst och litteratur i Handelshögskolans dagliga verksamhet, anser man ha bidragit mer bildade studenter.

Ciara Sutton

— Vi har kommit att lägga mycket vikt vid en sökandes personliga egenskaper, säger programmets chef Ciara Sutton. Vi letar efter

flexibla, öppensinnade och empatiska personer som förstår sin framtida roll som ledare. Vi vårdar dessa egenskaper, uppmuntrar personlig utveckling och utmanar deras ambitioner och värderingar. Deras framgångar efter avslutad utbildning visar tydligt att vårt program matchar vad företag idag är på jakt efter. Det här programmet handlar om bra människor.

Handelshögskolan har nöjdaste studenterna

Enligt Ciara Sutton har programmet blivit mer internationellt, vilket är en del i Handelshögskolans långsiktiga strategi.

Utbildning lönar sig

— Det är inte bara våra studenter som kommer från en alltmer internationell bakgrund – programmets innehåll har också internationaliserats. Och det finns mycket goda möjligheter för studenter att resa utomlands för utbyten och projekt, vilket ökar deras exponering för andra miljöer och erfarenheter, säger Ciara Sutton.

 

Även Lund placerar sig

Årets rankning omfattar 90 lärosäten över hela världen. Bäst placerade sig Schweiziska S:t Gallen-universitetets MA in Strategy and International Management.

Näst bästa svenska utbildning är Msc-programmet International Strategic Management vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, som hamnade på 73e plats.

Programmet startade 2016 och till höstens antagning konkurrerade över tusen personer till de 50 platserna.

”Utbildning är nyckeln till valfrihet”

Ulf Ramberg

— Det är fantastiskt kul för våra studenter, för det här visar att de får bra internationella jobb efter utbildningen. Vi har sedan start velat skapa ett bra program som innehållsmässigt ligger i samklang med den internationella affärsutvecklingens utmaningar, och det är väldigt glädjande att studenterna vill fortsätta hålla kontakt med oss som alumner, säger programchef Ulf Ramberg.

Länk till topplistan

Den här texten är hämtad ur Akavia Aspekt som är den tidning som ersätter Civilekonomen och Karriär. 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se