Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Handelshögskolan i Göteborg och Migrationsverket samarbetar

Migrationsverket är ny partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Ett samarbete som bland annat handlar om kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

Våren 2018 kompletterade Handelshögskolan i Göteborg sitt Partnerprogram med en partnerform för offentlig sektor. Resultatet är bland annat att Migrationsverket blivit Public Associate Partner till skolan. 

– Breddningen av Handelshögskolans samarbeten fortsätter och jag är mycket glad över att kunna hälsa Migrationsverket välkommet som en ny, viktig partner inom offentlig sektor. Det är en myndighet som har en central roll i samhällsutvecklingen, säger Handelshögskolans rektor Per Cramér.

Läs om: Ny utbildning på Handelshögskolan i Göteborg

I programmet kommer Handelshögskolan att arbeta konkret med Migrationsverket genom att göra en handlingsplan och skräddarsydda lösningar. För studenternas del innebär samarbetet att de får möjlighet att ta del av Migrationsverkets kunskaper och erfarenheter i undervisningen, tillsammans med ansvarig lärare. Studenterna har även möjlighet att genom skolans databas på Career Service se vad deras partnerföretag har att erbjuda vad gäller uppsatsarbeten, praktik och sommarjobb men även jobb efter färdig utbildning.

Läs om betydelsen av praktik

Vad hoppas ni på för långsiktiga effekter?

– Hela partnerprogrammet går ut på att skapa förtroendefulla och långsiktiga samarbeten till nytta för både våra partnerorganisationer och för  våra studenter och forskare på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Vårt uppdrag med samverkan mellan universitet och samhället är att påvisa hela arbetsmarknaden. Vi vill framhålla att  det finns både en privat och en offentlig sektor. Många av våra jurister men också ekonomer är aktuella för jobb även inom offentlig sektor, kommenterar Annelie Dagerklint ansvarig för Partnerprogrammet. 

Läs även om: Stärkt samarbete med offentlig sektor

 

 

 

 

 

HANDELSHÖGSKOLANS PARTNERPROGRAM

Startade 1999. Erbjuder tre former av partnerskap; Senior Partner, Associate Partner samt Public Associate Partner. Partnerprogrammet ska skapa värde både för Handelshögskolan och företaget/organisationen bland annat genom att stärka konkurrenskraften hos partnerorganisationerna genom kompetensutveckling, tillgång till internationell akademisk expertis, ett nätverk för resonemang med andra organisationer och kontakt med studenter. Andra partners sedan tidigare är Förvaltningssrätten i Göteborg och Skatteverket.

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se