Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Handelshögskolan har Sveriges mest nöjda studenter

De nöjdaste studenterna finns på Handelshögskolan i Stockholm. Det är också det lärosäte som har det största fokuset på studenternas anställningsbarhet, om man får tro en Universum-undersökning.

Employer branding-företaget Universum ligger bakom undersökningen FöretagsBarometern 2017, som inte bara rankar attraktiva arbetsgivare utan även vilka universitet och högskolor som har mest nöjda studenter. Närmare 22 000 svenska studenter har bidragit till betygsättningen som placerar Handelshögskolan i Stockholm i topp. Därefter följer Chalmers tekniska högskola i Göteborg och på tredje plats Lunds universitet.

Läs även: Färre sökte till höstens civilekonomprogram

Deltagarna i undersökningen har betygsatt hur nöjda de är med sitt universitet på en skala från 1 till 10. Handelshögskolan i Stockholm har fått ett medelbetyg på 8,6, att jämföra med det nationella medelbetyget på 7,5.

– Vi är väldigt stolta. Det är ett kvitto på att våra utbildningar håller fortsatt hög nivå och att vårt nära samarbete med svenskt och internationellt näringsliv ger våra studenter bästa möjliga förutsättningar för ett framgångsrikt arbetsliv, kommenterar Handelshögskolans rektor Lars Strannegård.

Studenterna har även listat vilka attribut de associerar med sitt universitet, där ingår beskrivningar som ”Bra referens för framtida karriär”, ”Lätt att få jobb som nyutexaminerad”, ”God samverkan med näringslivet”, ”Möjligheter att knyta kontakter med arbetsgivare” och ”Förmedling av de kunskaper som efterfrågas av arbetsgivare”.

Läs även: Årets rankning av världens universitet

Hela 93 procent av studenterna på Handelshögskolan i Stockholm anser att deras utbildning ger dem en bra referens för deras framtida karriär, jämfört med 60 procent i genomsnitt. Chalmers är tvåa även när det gäller bäst fokus på anställningsbarhet, men följs här av Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Claes Peyron, Sverigechef på Universum, menar att resultatet visar att det finns en tydlig koppling mellan studenternas nöjdhet och högskolan eller universitetets fokus på anställningsbarhet.

– Handelshögskolan i Stockholm har en lång historia av ett nära och framgångsrikt samarbete med näringslivet och gör bevisligen ett väldigt bra jobb med att förbereda studenterna inför arbetslivet, säger Claes Peyron.

Läs även: Handelshögskolan ska exportera svenskt ledarskap

Tre i topp

Mest nöjda studenter 2017:

1. Handelshögskolan i Stockholm
2. Chalmers Tekniska Högskola
3. Lunds Universitet

Bäst fokus på anställningsbarhet 2017:

1. Handelshögskolan i Stockholm
2. Chalmers Tekniska Högskola
3. Kungliga Tekniska Högskolan

Källa: Universum

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se