Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Handelshögskolan i Stockholm.

Handels tar plats i toppen

Handelshögskolan i Stockholm tar hem plats 12 när Financial Times rankar 100 managementutbildningar.

Financial Times har jämfört 100 managementutbildningar i 27 länder, främst i Europa. Programmet MSc in International Business på Handelshögskolan i Stockholm hamnar på tolfte plats, jämfört med plats 23 förra året.

Läs också: Handels satsar på ledarskap

– Det är otroligt roligt och betyder mycket för oss. Det finns mer än 14 000 handelshögskolor i världen och hundra kvalar in på listan. Att ligga på den här nivån trodde vi knappt var möjligt, säger rektor Lars Strannegård i ett pressmeddelande.

Programmet skapade för fem år sedan och har varit ett viktigt steg i internationaliseringen av Handelshögskolan, enligt Lars Strannegård.

Läs också: Åtråvärd ackreditering kvar hos Jibs

– Det attraherar duktiga studenter från utlandet och minskar antalet svenska studenter som söker sig utomlands. Många stannar kvar i Sverige för att arbeta, det levererar värde till det svenska näringslivet, säger han.

Resultatet i rankingen bygger bland annat på vilka jobb studenterna får efter avslutad utbildning, deras löneutveckling och hur internationell utbildningen är. Målet är nu att fortsätta klättra på listan, enligt Lars Strannegård.

– Jag tror att det skulle kunna vara möjligt, går det bra får man ännu duktigare studenter.

Förstaplatsen intas för åttonde året i rad av schweiziska St Gallens MA in Strategy and International Management.

Läs också: Hårt arbete bakom Umeås internationella prestigeackreditering

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se