Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Handelshögskolan i Göteborg.

Handels i Göteborg först med Triple Crown-ackreditering

Bara drygt 70 av totalt cirka 13 000 handelshögskolor i världen är Triple Crown-ackrediterade. Nu får Handelshögskolan i Göteborg, som första svenska lärosäte, denna internationella kvalitetsstämpel.

– Vi är glada och stolta över att kunna sätta Sverige på utbildningskartan och öka den svenska konkurrenskraften internationellt, säger Per Cramér, rektor på Handelshögskolan i Göteborg. 

Det finns tre eftertraktade internationella ackrediteringar: AACSB, AMBA och EQUIS. De handelshögskolor som lyckats erövra alla tre kallas för Triple Crown-ackrediterade och får ett kvitto på att forskning, utbildning och samverkan håller hög kvalitet. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har nu förärats även den eftertraktade AACSB-ackrediteringen och är därmed den första Triple Crown-ackrediterade skolan i Sverige. Blott 0,5 procent av världens alla handelshögskolor har de tre ackrediteringarna och Handelshögskolan i Göteborg kvalar nu in i en exklusiv grupp skolor som inkluderar exempelvis London Business School, Antai vid Shanghai Jiao Tong University och Copenhagen Business School. 

– Att Handelshögskolan i Göteborg fått denna utmärkelse stärker både Sveriges och Göteborgs anseende som en intressant plats att studera och leva på. Det kommer att hjälpa oss att attrahera kvalificerad arbetskraft till Volvo i Göteborgsregionen på både kort och lång sikt, säger Kerstin Renard, HR-direktör på Volvo Group.

Handelshögskolan i Göteborg var också först i Sverige med att beviljas AMBA-ackreditering för sitt Executive MBA-program. Det skedde 2013. 2014 förnyades EQUIS-ackrediteringen som skolan haft sedan 2004.

– Många företag tittar på hur bra ett universitet står sig på den internationella arenan när man söker samarbetspartners och rekryterar ny arbetskraft. Därför är den internationella jämförelsen viktig, säger Carl Bennet, huvudägare och styrelseordförande i Getinge, Lifco och Elanders.

Fakta

AACSB. Förkortning för Association to Advance Collegiate Schools of Business som är en internationell kvalitetssäkring av universitetsutbildningar med ekonomianknytning. Utvärderar program på grund-, avancerad- och forskarnivå.
AMBA. En internationell obunden organisation inom akademisk chefsutbildning. Ackrediteringen utgör en global standard för MBA-program. 
EQUIS. Internationellt system för kvalitetssäkring av högre utbildningar inom ekonomi- och ledarskap. EQUIS drivs av European Foundation for Management Development (EFMD).

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se