Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Han söker sommarvikariat som koncernchef

Många väntar nu på besked för årets sommarjobb. Civilekonomstudenten Niklas Busck är en av dem. Han sökte rekryteringsföretaget Adeccos utannonserade tjänst i vintras som sommarjobbande koncernchef.

I februari drog rekryteringen av årets vikarierande koncernchef för bemanningsföretaget Adecco igång. Inledningsvis sökte närmare 6 000 studenter jobbet. De har sållats ner i flera steg och uppgår nu till åtta kandidater. Niklas Busck, 23, är en de kandidater som är kvar i urvalsprocessen till sommarjobbet som koncernchef och en månadslön på 100 000 kronor.

– Jag sökte jobbet i våras och tänkte inte att jag skulle ha möjlighet att gå vidare. Eftersom jag studerar ledarskap så var min första tanke att jag ville veta mer om vilken typ av ledare jag kan komma att bli, säger Niklas Busck.

Han studerar tredje året på civilekonomprogrammet vid Örebro universitet med inriktning ledarskap.

– Jag när en dröm att i framtiden kunna jobba som ledare inom någon organisation. Det var många som sökte till en början. Först efter att jag blev uttagen bland de 100 kände jag att det fanns en möjlighet att ta mig vidare. Det har skapat en enorm motivation, säger Niklas Busck.

Läs också: 22 lärosäten i hård kamp om titel

Det är sjunde året i rad som Adecco annonserar ut koncernchefstjänsten som ett sommarjobb för studenter. Totalt sker det i år i 50 länder. De kandidater som går vidare till att få sommarjobba som koncernchef för respektive land får också möjligheten att vara med i rekryteringsprocessen för att vikariera som global chef, CEO, alltså Adeccos högsta chef.

I urvalsprocessen har kandidaterna gått igenom både personlighetstest, videointervjuer, webbtest och djupintervjuer. Det låter som ett gediget arbete?

Annelie Stenvadet.

– Ja, men det är också en vd vi söker så det är klart att vi har en urvalsprocess liksom den vi skulle ha om vi sökt en ordinarie medarbetare, säger Annelie Stenvadet, tillförodnad kommunikations- och marknadschef på Adecco.

Är ni inte oroliga att det ska fattas tokiga beslut under den tid ni har en vikarierande koncernchef?

– Nej, vi är inte så oroliga. Vår vikarierande koncernchef kommer ha såväl ordinarie koncernchef som personer i ledningsgruppen som stöd i beslutssituationer. Huvudsyftet med chefsvikarien är inte att vår koncernchef ska få koppla av, säger Annelie Stenvadet.

Läs också: Hon är årets studentföretagare.

Varför gör ni det här då?

– Framför allt är det för att marknadsföra oss som en tydlig partner till studenter, att de ska få upp ögonen för oss som arbetsgivare. Det är också en möjlighet till ett spännande jobb och en bra erfarenhet för den som får jobbet. Och för oss som bolag är det nyttigt att få in en person som kommer in och kan se på vår verksamhet med helt andra ögon och se hur vi kan bli bättre, säger Annelie Stenvadet.

På onsdag 3 maj är det klart om det blir en civilekonom som får rollen som vikarierande koncernchef i sommar.

Vill du rösta på Niklas Busck eller någon av de andra kandidaterna så kan du göra det här.

Uppdaterad 4/5-2017

Den 3 maj blev det klart att årets koncernchefsvikarie på Adecco blev 22-åriga Kevin Ewerlöf. Han studerar juridik vid Örebro Universitet. Juryns motivering lyder: ”Kandidaten är trygg, stabil och påläst. Med fokus på att prestera tillsammans med andra människor bygger den här personen en vinnarkultur. Framtiden må vara lat, men den här personen är det verkligen inte.”

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se