Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkhårig mustaschprydd ung man framför enormt vattenfall har funnit sin skrivpassion
Viktor Ellerstrand.

Han följer sin skrivpassion

Följ din passion, du lever bara en gång, så kan man sammanfatta författaren Viktor Ellerstrands livsfilosofi. Han är ekonomen som for till Australien och fann både kärleken och skrivandet. Nu är hans tredje manus inlämnat till förlag. 

När ekonomistudierna vid Lunds Universitet var avklarade längtade Viktor Ellerstrand ut i vida världen. Sagt och gjort. Han begav sig ut på äventyr ”down under”. En nyinköpt bil förde honom långsamt över den väldiga australiensiska kontinenten. På ett vandrarhem hade en trevlig läkarstuderande också checkat in. Resten är historia. Paret gifte sig snabbt och flyttade så småningom till Brisbane. Hustrun arbetade men Viktor Ellerstrand saknade då ett arbetsvisum. Tänk om han kunde ta upp sin skrivdröm och göra något av den?

Läs mer: Hon vill göra app för hemlösa 

 – Jag har alltid gillat att skriva och under första resan kom jag igång. I Brisbane tog jag möjligheten att satsa på skrivandet på heltid. 

Idén till spänningsromanen Dolt hot var det malaysiska flygplanet Malaysia Airlines Flight 370 som försvann spårlöst 2014. Ett stort flygintresse och Google var två andra verktyg. Sex månader senare var manuset om en nyfiken kvinnlig journalist ett faktum.  

Läs även: Vloggar om plugget

Många vill skriva en bok, men få gör det verkligen. Några knep?

   Skriv kontinuerligt, varje dag, då växer texten fram. Det är också viktigt att du tror på dig själv och din story, för det krävs mycket tid och tålamod för att skapa resultat. 

Efter tre år i Australien har nu paret bosatt sig i Viktor Ellerstrands hemstad Ängelholm, ”det var skönt att komma hem igen. Det finns en sorts trygghet i det man vuxit upp i.” Tredje manuset är redan inskickat till förlag. 

   Ja, min heltidssatsning gjorde mitt skrivande mycket bättre. Jag vill gärna fortsätta gräva i intressanta ämnen och varva författarskapet med mitt ekonomjobb. Och jag känner mig lyckligt lottad som kan förena min passion med det yrke jag utbildat mig i.  

Läs också: Förmåner som underlättar livspusslet


Bli medlem

Längtar du efter en nystart?  Du som medlem har tillgång till allt från cv-hjälp till karriärrådgivning.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se