Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkhårig slätrakad man i svart kostym ny vd för KPMG
Patrik Anderbro

Han är ny vd för KPMG

Revisorn och tidigare elitbandyspelaren Patrik Anderbro är ny vd för KPMG i Sverige. Han ingår sedan 2013 i företagets ledning och kommer närmast från rollen som chef över KPMG:s verksamhetsområdet små och medelstora företag.

Grattis, du är ny vd för KMPG, vad har du för förväntningar?
Tack så mycket! Uppdraget är att leda KPMG:s 1500 medarbetare och omsätta vår ambitiösa affärsplan med visionen att göra KPMG till det självklara valet för både medarbetare och kunder. Jag är ödmjuk inför uppgiften och känner en stor stolthet för förtroendet att leda denna fantastiska organisation som jag lärt känna under mina 18 år på företaget.

Hur tar du med dig dina tidigare erfarenheter från organisationen?
– Jag tar med mig att vi redan i dag har en stabil grund med lojala kunder och engagerade medarbetare, men jag tror att vi kan bli bättre på att förmedla vilket värde vi bidrar med i vårt arbete. Kunderna har höga krav och förändringstakten är stor i deras verksamheter. Vi har en särskilt viktig uppgift roll som rådgivare och revisorer – att skapa trygghet och bidra i förändring.

Läs mer: Nya regler ska underlätta för revisorer

Vad vill du utveckla och hur?
– Vi har som mål på KPMG att utveckla våra nuvarande och framtida tjänster oavsett område med ett större digitalt innehåll, mer automatiserade och med nya affärsmodeller, samtidigt som vi förser våra kunder med ett stort datadrivet mervärde – stora som små företag. Det är ett arbete som redan börjat bära frukt och där vi på kort tid fått utmärkelser som världsledande i flera undersökningar.

Flera stora redovisnings- och revisionsbyråer har fått kritik för sin arbetsmiljö, hur ser du på det?
– Vi känner igen signalerna på stress och svårigheterna att emellanåt uppnå balans mellan arbete och fritid utifrån dialogen med våra medarbetare. Vi stärker våra ledare och ger dem ökad kunskap och förståelse för hur stress tar sig uttryck så att de har verktyg att kunna reagera i tid. Vi fortsätter att arbeta med digitalisering och nya arbetssätt för att ytterligare kunna möjliggöra att våra unga medarbetare tidigare får arbeta med spännande och stimulerande arbetsuppgifter, och på så sätt också kunna öka flexibiliteten och möjligheten att påverka sin arbetssituation.

Läs också: Hårda krav inom revision

Vilka är de stora utmaningarna och möjligheterna för branschen?
Utmaningen ligger i att behålla och utmana personalen, speciellt på revisionssidan. Nya generationens medarbetare vill ha variation och konstant utveckling vilket innebär att hela branschen behöver moderniseras. Men här i ligger också vår möjlighet. Med ny teknik och nya kompetenser kommer hela digitaliseringen att ge oss nya förutsättningar att erbjuda spännande arbetsuppgifter och snabb karriärutveckling.

Avslutningsvis, hur du ser på fackförbundens roll i framtiden?
Fackförbunden har en viktig roll att hjälpa och stödja sina medlemmar. Det är viktigt att det finns ett bra samspel mellan fackförbunden och oss som arbetsgivare. Det tycker jag vi har i dag.

Läs om: Digitalisering och automatisering ökar


Bli medlem

Arbetar du på en arbetsplats som genomgår stora förändringar? Du som medlem har tillgång till stöd och råd av vår medlemsjour.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se