Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Olle Sandberg. Foto: Joachim Grusell

Han är en av de nya kombinatörerna

Kombinatör är ett vanligt nytt ord och innebär att ha flera parallella karriärer. Olle Sandberg har tre olika karriärer, som ändå går hand i hand. Han räknar med att samtliga erfarenheter är mycket värda för framtiden.

Olle Sandberg är både anställd konsult och egenföretagare vid sidan om heltidsstudierna på Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitet i Kalmar. Anställningen är en traditionell konsulttjänst som går i takt med hans utbildning.

Läs också: Stress och eget företag – en möjlig ekvation

– Min anställning är som konsult inom ekonomi, organisation och affärsutveckling. Bland de många fördelarna med att jobba finns att jag kan förankra det jag lär mig under studietiden, säger han.

Han har erfarenhet från säljsidan sedan tidigare och har jobbat med logistik inom stora detaljhandelskedjor och som butikssäljare. Därför kommer det sig kanske ganska naturligt att hans eget företag blev en webbutik som säljer solglasögon.

Läs också: Balansgång att kombinera studier och karriär

– Det egna företaget driver jag med en vän. Affärsidén uppkom vid början av 2017, bolaget grundade vi i maj och försäljningen kom igång i juni. När man fortfarande är relativt ny på marknaden är det en enorm fördel att ha någon att bolla tankar och idéer med. Min kompanjon och jag är vana att jobba med varandra, vi är uppriktiga om vi har olika åsikter och oftast jobbar vi fram ett gemensamt, välgenomtänkt förslag.

Han lägger tre fjärdedelar av sin tid på jobb, men i perioder seglar skolarbetet upp och konkurrerar ut arbetet.

– Det är klart att allt går att sätta i perspektiv. Jag tycker att det är väldigt roligt med företaget och ser det inte direkt som jobb. Därför har jag inga problem att lägga en större del av min vakna tid på det. För mig handlar det om planering samt att öva på att arbeta effektivt. Jag försöker vara ledig på fredagskvällar och en del på helgerna, säger Olle Sandberg.

Läs också: Egenföretagare vs egenanställd

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se