Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Han är Aspias nya vd

Det är vd-byte i konsultföretaget Aspia. Ola Gunnarsson kliver på rollen som vd från den 1 december.

Ola Gunnarsson kommer närmast från rollen som koncernchef för SBC. Han har haft ledande roller inom ett flertal branscher, från konsultföretag och business services till it och fastigheter.

Läs också: Revisionsbjässar strukturerar om

– Ola Gunnarsson har lång erfarenhet av att leda och utveckla företag i förändring samt att skapa tillväxt i befintliga och nya verksamheter. Under Olas ledning kommer Aspia att kunna ta nästa steg för att förstärka Aspias position som den ledande affärspartnern, säger styrelseordförande Jan Frykhammar.

Aspia bildades den 1 juli 2018 i samband med en avknoppning från PwC, huvudägare är riskkapitalbolaget IK Investment Partners. Efter bildandet har tre verksamheter förvärvats, bland annat KPMG:s avdelning för lön och redovisning. Aspia jobbar mycket med digitalisering av tjänster. Bolaget har idag ungefär 1 450 medarbetare på drygt 70 kontor i Sverige och närvaro i Norden. Aspias förra vd, Magnus Eriksson, sparkades oväntat i våras. Sedan dess har styrelseordförande Jan Frykhammar varit tillförordnad vd.

Läs också: Så får du respekt som ny chef

Aspia är en relativt ny aktör inom redovisnings-/konsultbranschen. Vad tar du med dig från dina år på anrika SBC till ett nytt företag som Aspia?
– Det är en hel del jag tar med mig från SBC. SBC erbjuder till exempel ekonomisk förvaltning och juridisk rådgivning till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsägare, vilket liknar delar av det erbjudande som Aspia har. Dessutom ligger Aspia, precis som SBC, långt framme när det gäller digitalisering och moderna arbetssätt. Det innebär att vi arbetar säkert och effektivt i moderna verktyg och plattformar tillsammans med kunden, säger Ola Gunnarsson.

Läs om: Fem tips för att göra succé på nya jobbet

– Jag kommer även att ha nytta av andra tidigare erfarenheter som till exempel inom ISS Facility Services, där vi arbetade med affärsutveckling och ständigt förbättringsarbete med ett stort fokus på förståelse för kundens affär och anpassning efter nya förutsättningar.

Vad i tjänsten lockade för att gå över till Aspia?
– För mig var valet enkelt. Jag vill vara med på en av Sveriges största startup som är en ledande aktör på en marknad med stor potential. Aspia har dessutom ett modernt erbjudande och erfarna medarbetare över hela landet. Det ska bli mycket spännande att få vara med och leda Aspia och tillsammans ta nästa steg på den här resan, säger Ola Gunnarsson.

Läs även: Nu ställs nya krav på ledare – gamla ledarskapsmodeller gäller inte längre

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se