Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Hälften av de privatanställd har aldrig lönesamtal

Fler än hälften av de som är privatanställda i Sverige har aldrig lönesamtal med sin chef. Av de lönesamtal som hålls är det bara ett av tre som blickar framåt. Det visar en kommande forskningsstudie om verksamhetsnära lönesättning.

 

Det visar ett forskningsprojekt på Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet. Projektet ska öka kunskapen om hur lön, motivation och prestation hänger ihop inom privat sektor och är finansierat av Svenskt Näringsliv och som de nu rapporterar om på sin hemsida.

Läs också: Vilken branch är lönsammast

Forskningsprojektet kommer inom kort att presentera en delrapport som utgår från en enkätundersökning bland anställda i privat sektor och som visar hur lönesättningen går till, vad de anställda tycker, hur lön och motivation hänger ihop, och om medarbetarna känner till vad som ligger till grund för lönen.

Läs också: Mätbara mål bra vid löneförhandling 

– Poängen är att försöka beskriva hur det egentligen ser ut ute på företagen. Lönesättning i privat sektor är något som det har forskats väldigt lite om. Det är ett eftersatt område, säger professor Magnus Sverke som leder projektet till Svenskt näringslivs sajt.

Enligt rapporten har hälften av de anställda inte årliga lönesamtal, och de som har det pratar mest om hur det gångna årets arbetsinsats påverkar lönen. Endast ett av tre lönesamtal handlar om hur man ska kunna höja sin lön på sikt.

Läs hela rapporten om privatanställda och löneförhandlingar.

Tips från Svenskt närlingsliv för att lyckas med individuella löner:

– Ha tydliga kriterier för vad som ligger till grund för lönen.

– Ge feedback regelbundet – inte bara en gång om året.

– Säkerställ att medarbetarna känner förtroende för att chefen kan göra en korrekt bedömning av arbetsinsatsen.

– Se inte på lönesättning som en process som bara sker en gång om året. Den måste integreras med den ordinarie verksamheten.

 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se