Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Growth mindset: Banken som satsar på mänsklig tillväxt

Ledningen på Landshypotek Bank använder ett förhållningssätt som inspirerats av growth mindset. Fokus är att medarbetare bör utvecklas inom flera olika områden för att verksamheten ska växa och hitta nya affärsmöjligheter.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Landshypotek Bank har finansierat jord- och skogsbrukares boende och företagande sedan 1836. Som relativt liten aktör behöver ledningen laga efter läge och till sin hjälp har de förändringsledning där growth mindset ingår.

Growth mindset hjälper dig att växa

– Vi använder inte begreppet growth mindset men våra medarbetare är så pass få att det krävs att de växer inom flera olika områden. Som ledare är det min roll att sätta ramen med förutsättningar och med dem som utgångspunkt kan jag ha höga förväntningar på medarbetarna, samtidigt som jag coachar dem i att de kan nå hur långt som helst, säger Tomas Uddin, chef för marknad, kommunikation och HR på Landshypotek Bank.

Det viktigaste verktyget för att lyckas med uppdraget stavas reflektion. Ledningsgruppen träffas minst en timme i veckan med en friare agenda och reflekterar över sina roller, för att hjälpa varandra att skapa trygghet och lösa problemställningar.

Inställd på att utvecklas

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se