Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Grant Thornton bästa svenska arbetsgivare enligt medarbetarna

Om medarbetarna själva får välja: Revisionsbolaget Grant Thornton är Sveriges bästa arbetsgivare. Förhoppningsvis bidrar förstaplatsen till att branschen i stort kan bli mer attraktiv, kommenterar Grant Thorntons vd Anna Johnson.

Employer branding-företaget Universum utser varje år Sveriges bästa arbetsgivare. Förra året toppades listan av konsultbolaget Netlight med Grant Thornton som runner up. I år har Universum valt att göra en uppdelning mellan stora och mellanstora företag. Revisions- och konsultbolaget Grant Thornton seglar då upp i topp på listan över de stora företagen medan teknikkonsultbolaget Bengt Dahlgren är etta bland de mellanstora bolagen.

– Vi har sett trenden i flera år, konsultbolagen har insett värdet av sitt humankapital och satsar på att skapa en arbetsmiljö med människan i centrum. Det gör att man bygger en långsiktigt stark organisation samtidigt som man attraherar de talanger som passar organisationen, säger Claes Peyron, Managing Director på Universum Sverige.

Läs också: Fler litar på revisorer

Totalt deltog 24 000 personer i årets undersökning, varav 3 969 ekonomer. Det är företagens egna medarbetare som betygsätter arbetsgivarna utifrån olika kriterier. Bland annat betygsätts intern identitet, nöjdhet, vilja att rekommendera sin arbetsgivare samt lojalitet. Enligt Universum så lyckas de företag som tydligt satsar på sina medarbetare skapa arbetsplatser där många människor trivs. De ord som associeras med de bästa arbetsgivarna är bland annat trygghet, tillväxt och mångfald.

De högst rankade arbetsgivarna särskiljer sig genom att medarbetarna i större utsträckning än genomsnittet uppfattar dem som framgångsrika i sin bransch, att de är erbjuder mycket eget ansvar och att arbetsgivaren visar stor respekt gentemot de anställda. Sammantaget faktorer som är avgörande för att få engagerade och dedikerade medarbetare.

Läs också: Auktoriserade inom revision tjänar mer

Anna Johnson, vd på Grant Thornton Sverige, är förstås glad över att de 500 medarbetarna som röstat placerat företaget i topp.

– Resultatet är ett bevis på att stort fokus på kulturen är en framgångsfaktor. I undersökningen lyfter våra medarbetare framför allt fram ledarskapet och att vi på Grant Thornton erbjuder flexibilitet.

Hon tror att attraktionskraften ligger i att vara en hållbar arbetsplats.

– För egen del måste vi jobba ännu hårdare med att nå ut med budskapet om hur det är att jobba här, vilka roliga utmaningar våra medarbetare ställs inför och vilka spännande karriärvägar det finns. Det räcker inte med att våra egna medarbetare vet om det och är stolta över det, vi måste låta fler veta vilken rolig bransch det här är, säger Anna Johnson.

Läs också: Här är Årets revisionsbyråer 2016

LRF Konsult är ett annat konsultbolag med många ekonomer bland medarbetarna. Företaget går från tionde plats på den gemensamma listan 2016 till sjätte plats på listan över stora bolag 2017.

– Vi strävar efter att alltid ligga i framkant både i den digitala utvecklingen, men också på vår marknad. Detta, vår lokala förankring och närheten till våra kunder präglar vår kultur. Det tror jag att alla våra medarbetare känner en enorm stolthet inför, kommenterar Katarina Hedström Klarin, vd LRF Konsult.

Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Topp-10, stora bolag

 1. Grant Thornton
 2. Preem
 3. Midroc
 4. Sabis
 5. Ikea
 6. LRF Konsult
 7. Tobii
 8. Knightec
 9. Bravida
 10. NCC

Topp-5, mellanstora bolag

 1. Bengt Dahlgren
 2. Consid
 3. Zest Bemanning
 4. Netlight
 5. Umeå Energi

Källa: Universum

Mer från:

Mer på civilekonomen.se