Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Går det att jobba aktivitetsbaserat?

För att driva ett aktivitesbaserat kontor måste ett gediget grundarbete göras först. Folksams huvudkontor i Stockholm är en arbetsplats där projektet lyckats.

Folksam har infört en aktivitetsbaserad arbetsmiljö på huvudkontoret vid Skanstull i Stockholm. Den kom till för tre år sedan och resultatet har blivit lyckat. När de anställda väl vande sig vid den nya arbetsmiljön kom de att uppskatta den. Idén bakom det aktivitetsbaserade arbetssättet är att man väljer en plats som passar det arbete som är aktuellt för stunden.

Läs också: Så överlever du i det aktivitetsbaserade kontoret

När Folksam gick ifrån den traditionella kontorsmiljön med egna arbetsplatser gjordes allt om. Nya möbler och ny fast inredning kom på plats. Något som är nödvändigt då sättet att arbeta aktivitetsbaserat måste genomsyra hela miljön.

– Alla ytor och behov kartlades i intervjuer med samtliga avdelningar innan den nya aktivitetsbaserade utformningen av kontoret kom till, säger presschef Kajsa Moström.

– Vad som blivit kvar av det gamla är sådana utrymmen som gästmatsalen.

Med tiden har de anställda vant sig vid miljön och uppskattar den mycket. Stor möda har lagts ned på att anpassa ljus och ljud till de områden av kontorsytan som ska vara till för eget arbete respektive för gruppsamtal.

– För den som vill röra på sig finns också skrivbord med löpband så man kan promenera samtidigt som man arbetar, säger Kajsa Moström. 

Läs också: Anmälningar om stress ökar med ny lag

Samma sak med att använda chatten, skype eller videomöten om det är nödvändigt att diskutera något när medarbetarna sitter utspridda i huset och någon kanske dessutom arbetar hemma.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se