Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Fyra TED talks om hur du lyckas med karriären

En karriär är individuell och måttet på framgång likaså. Men oavsett vad som är ditt mål är andra framgångsrika människors berättelser alltid utvecklande. Civilekonomen tipsar om fyra inspirerande föreläsningar.

Här är fyra så kallade TED talks om att bygga framgångsrika företag, framgångsrikt ledarskap och personlig framgång.

Why good leaders make you feel safe. Vad gör en ledare till en bra ledare? Simon Sinek är teoretiker inom management och tror på att de ledare som får sina medarbetare att känna sig trygga är de som lyckas bäst. Men det innebär också stora utmaningar. Vilka berättar Simon Sinek om i sitt TED talk.

 

How diversity makes teams more innovative. Är verkligen företag med blandade medarbetargrupper mer framgångsrika? Enligt Rocío Lorenzo är det otvetydigt så. Hon tipsar om hur du kan bygga en bättre och mer framgångsrik verksamhet genom att se medarbetarnas blandade kunskaper som en konkurrensfördel.

 

How to find work you love. Är ditt jobb inte det du drömde om i skolbänken? Nej, många sitter på jobb de kanske egentligen inte vill ha. Scott Dinsmore valde att säga upp sig och började söka efter ett jobb som skulle ge både lycka och mening. Våga pröva dina vingar du också, men lyssna först på vad Scott Dinsmore har att säga i sitt TED Talk.

 

The career advice you probably didn’t get. Du gör allt enligt regelboken för att befordras, du har rätt kontakter och du följer rätt råd. Ändå kommer inte den där eftertraktade positionen. Varför? Susan Colantuono ger i sitt TED talk råd som kan ge en karriärskjuts som många kvinnor annars aldrig får.

TED

  • TED är en icke vinstdrivande organisation vars mål är att sprida idéer genom korta, kraftfulla föreläsningar på max 18 minuter.
  • Bokstäverna TED står för Technology, Entertainment och Design. TED startade 1984 som en konferens och samlingsplats för människor inom dessa ämnesområden. Sedan 1990 är det en årlig konferens som numera täcker allt från vetenskap till business till globala frågor.
  • Fristående så kallade TEDx-event hjälper till att sprida idéer runt om i världen. TEDx-event har även ordnats i Sverige.

Läs även: Supertalangens driv bottnar i mammans utanförskap

Mer från:

Mer på civilekonomen.se