Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Två stora grönskande träd symboliserar att framtidens företag är socialt

Framtidens företag tar socialt ansvar

Nu visar en global undersökning visar att framtidens företag tar socialt ansvar. Förväntningarna på ökad tillväxt bland sociala företag är nämligen större än bland övriga, enligt Deloittes rapport Global Human Capital Trends.

Framtidens företag är socialt, enligt Deloittes rapport Global Human Capital Trends. I rapporten framgår det att det sociala företagets roll fortsätter att växa. Ett socialt företag är en organisation som kombinerar vinstutveckling med sin påverkan på världen i stort genom att respektera och stödja anställda, kunder och samhället.

Läs även: Kapitalisten som tror på we conomy

Utöver att det sociala företagets roll har vuxit visar undersökningen ett positivt samband mellan att vara ledande på området och att nå goda finansiella resultat. Faktum är att 73 procent av de sociala företag som är ledande inom sin bransch förväntar sig ökad tillväxt under 2019 jämfört med förra året, motsvarande siffra är 55 procent bland de företag som inte prioriterar sociala frågor.

Fyra av tio respondenter uppger att sociala frågor är viktigare för deras organisation nu än för tre år sedan, och 56 procent tror att de kommer vara ännu viktigare om tre år. Trots dessa aspekter är endast 19 procent av företagsledarna redo att leda det sociala företaget.

Läs mer: Här är årets bästa arbetsgivare

Josefine Liljeqvist.

– Vi ser tydligt hur viktigt det är för företag att visa att de tar ett socialt ansvar och kommunicerar hur de verkar för sina medarbetare, kunder, samhället och miljön. Företagsledare måste kunna tala om dessa aspekter lika självklart som de talar om finansiella krav och resultat, säger Josefine Liljeqvist, ansvarig för Human Capital på Deloitte i Sverige.

Läs också: Lär känna dig själv – grunden i framgångsrik rekrytering


ekonom civilekonom civilekonomerna logotypBli medlem

Är du nyfiken på vilka arbetsvillkor du kan förhandla om? Som medlem har du tillgång till information om förmåner utöver anställningsvillkoren, så kallade enskilda överenskommelser. 

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se