Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Förtroendevald: ”En bra dialog är a och o”

Regelbundna medbestämmandemöten, god dialog och en tydlig process för hur facket informeras inför förändringar. På Handelsbanken har de förtroendevalda stort inflytande. – Men till syvende och sist är det förstås arbets givaren som bestämmer, säger Charlotte Uriz som är ordförande i Akavias Akademikerförening på banken.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt istället. Du kan läsa hela artiklen om förtroendevalda här.

 

Charlotte Uriz beskriver en öppen process där Akademikerföreningen får komma med frågor och synpunkter innan en planerad förändring, till exempel en omorganisation eller omplacering, genomförs och kommuniceras.

porträtt blond kvinna ler kavaj svartvit
Charlotte Uriz.

– Alla förtroendevalda hos oss i Akademikerföreningen har även kvar sin professionella roll. Vi upplever att det ger oss bra insikt i hur verksamheten fungerar – och att vi i dialogen med arbetsgivaren blir lyssnade på.

– När en förändring behöver göras jobbar vi aktivt med att hitta den bästa lösningen. Gäller det en medlem, utgår vi alltid från dennes individuella situation. Ibland går det lätt och ibland är det svårare – men en bra dialog är a och o för att komma framåt.

Fackligt uppdrag – ett karriärkliv?

 

Så ska Akavia jobba för dig

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt istället. Du kan läsa hela artiklen om förtroendevalda här.

Nya spelregler för facket krävs

 

Den här texten publiceras också i Akavia Aspekt som är den tidning som ersätter Civilekonomen och Karriär under hösten. 

 


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se