Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Förtroende för chefen ökade under pandemin

Förtroendet för våra närmaste chefer är fortsatt högt samtidigt som förtroendet för företagsledningen ökar rekordartat, trots - eller på grund av pandemin. Det framgår av en årlig sifoundersökning.

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

Oroliga tider ställer nya krav på både arbetsgivare och medarbetare. När vi inte längre träffas i samma utsträckning är behovet av tydlighet och kommunikation ännu större än vanligt. Orosmoln som risken för ohälsa och arbetslöshet färgar mångas upplevelse av den gångna våren, och man har inte kunnat luta sig mot en trygg jobbrutin. Men trots pandemin, eller kanske på grund av den, känner medarbetare ett stort förtroende för sina närmaste chefer. Och förtroendet för företagsledningen har till och med ökat markant sedan förra året. Det framgår av den årliga undersökningen Orvesto Näringsliv som tas fram av Kantar Sifo.

Enligt undersökningen är den arbetande befolkningen mer engagerad, känner större stolthet och är mer benägna att rekommendera sin arbetsplats till andra.

HR-profilen om fem förändringar i arbetslivet efter corona

Coronans påverkan på arbetslivet

Mål istället för process när ledarskapet sker på distans

Nu lämnar vi Civilekonomen och går över till Akavia Aspekt. Du kan läsa hela artikeln här. 

 

Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se